OPINIÓ | Una altra Reforma Laboral és possible

El 29 de març del 2012 els carrers de les principals ciutats es vam omplir de manifestants rebutjant la Reforma Laboral

OPINIÓ | Una altra Reforma Laboral és possible

Antoni GarciaFa dos anys el govern del PSOE i Podemos es va comprometre amb la ciutadania i amb les forces d’esquerres i independentistes que vam donar suport a la investidura del govern de Pedro Sánchez a derogar de manera íntegra la Reforma Laboral del 2012 del Partit Popular.

 

Durant aquest temps, l’inicial compromís de derogació s’ha anat devaluant i com ja va sent malauradament massa habitual el PSOE i Podemos en lloc de complir les seves promeses electorals i els acords d’investidura, han aprovat en el consell de ministres una Reforma Laboral que és un pegat i que deixa gairebé intacta la Reforma de Mariano Rajoy.

 

És molt greu que el govern, que diu ser el més progressista de la història, continuï mantenint l’abaratiment de l’acomiadament, la pèrdua de drets dels treballadors i treballadores, apuntali la precarietat laboral i els salaris baixos, no sigui capaç de fer front a la dramàtica situació de l’atur juvenil que és el més alt de tot Europa, tregui competències a la Generalitat i mantingui mecanismes de flexibilitat per modificar les condicions laborals i retallar els salaris.

 

Aquesta Reforma Laboral no és la que necessita Catalunya, ni els treballadors i treballadores, ni serveix per promoure un model econòmic que creï riquesa, garanteixi drets i creï ocupació de qualitat. El govern espanyol és a temps de rectificar si no vol decebre a milers de treballadors i treballadores que van confiar en les forces progressistes. Cal que el PSOE i Podemos deixin de mirar cap a la dreta i retorni al diàleg amb el bloc d’esquerres, independentista i sobiranista perquè es compleixin els compromisos adquirits. O la Reforma Laboral es modifica o des del republicanisme català no avalarem aquesta reforma laboral.

Post a Comment

banner