SOS Patrimoni

La nostra ciutat té molta història, de la qual encara conservem un important llegat arquitectònic, cultural i natural que es troba, en gran part, en perill. La deixadesa i la inacció del govern municipal per protegir i conservar el patrimoni de la ciutat ve de lluny.

Coneix més de la història de l’Hospitalet >>

Des d’Esquerra Republicana hem reclamat, des de fa temps i en diverses ocasions, un nou Pla de Protecció del Patrimoni, però segueixen sense voler actuar. El nostre patrimoni no pot esperar més. Necessitem urgentment mesures per protegir-lo, aturar la seva degradació, i evitar que acabi desapareixent.


El carrer Xipreret i el seu entorn configuren el nucli antic de l’Hospitalet, testimoni de l’origen i la història de la ciutat. Malgrat la seva importància, amb masies senyorials i corralons populars, actualment es troba desprotegit com a conjunt històric, i la inacció del govern municipal provoca que avui se segueixi degradant.

Segueix llegint >>


Cal Trabal és la darrera zona agrícola de l'Hospitalet, amenaçada pels interessos especulatius de la sociovergència

Cal Trabal és la darrera zona agrícola de l’Hospitalet, i representa un sector natural important per la presència d’aus i formar part del sistema fluvial del Delta del Llobregat. Tota la zona es veu amenaçada pels interessos especulatius de la sociovergència, amb el PDU Granvia-Llobregat i la construcció de diferents edificis que destruiran aquest entorn natural.

Segueix llegint >>


Can Rigalt és una masia del segle XVIII, que es troba en un estat d'abandonament i degradació greuLa masia de Can Rigalt és un edifici del s. XVIII d’estil barroc i neoclàssic, de gran valor artístic, i que es troba en un estat de conservació lamentable. Tot i les mocions aprovades al Ple, impulsades per ERC, el govern municipal segueix permetent la seva degradació.

Segueix llegint >>


També conegut com La Torrassa, aquesta antiga masia té origen en el castell de Bellvís, del s. XII-XIII, redescobert l’any 2008. Des de llavors, el govern municipal continua sense posar en valor i recuperar aquest tresor medieval de la ciutat.

Segueix llegint >>

 


L’antiga fàbrica de Can Trinxet és un important conjunt industrial d'estil modernista, en risc d'acabar desapareixentL’antiga fàbrica de Can Trinxet és un important conjunt industrial d’estil modernista, que ja ha estat parcialment destruït per permetre la construcció de pisos. Malgrat les promeses de rehabilitació, els edificis que hi resten segueixen tancats al barri i en perill de seguir caient a terra.

Segueix llegint >>

 


 

 

 


istricte IDistricte I:

Consulta el patrimoni dels barris del Centre, Sant Josep i Sanfeliu


Districte IIDistricte II:

Consulta el patrimoni dels barris de Collblanc i la Torrassa


Districte IIIDistricte III:

Consulta el patrimoni dels barris de Santa Eulàlia-Granvia Sud


Districte IVDistricte IV:

Consulta el patrimoni dels barris de la Florida i les Planes


Districte VDistricte V:

Consulta el patrimoni dels barris de Pubilla Cases i Can Serra


Districte VIDistricte VI:

Consulta el patrimoni de Bellvitge-Gornal


banner