Esquerra Republicana torna a reclamar una solució urgent per als blocs Ciutat Comtal

Esquerra Republicana torna a reclamar una solució urgent per als blocs Ciutat Comtal

El grup municipal republicà demanarà al Ple activar la segona fase de l’estudi pendent des de febrer de 2021 davant la manca d’iniciativa del govern municipal per donar resposta als veïns i veïnes afectades

 

Esquerra Republicana torna a portar al Ple els problemes estructurals dels blocs Ciutat Comtal. Els republicans ja van impulsar el juny de 2020 una proposta per donar resposta a les greus deficiències que presenten moltes de les construccions d’aquest sector del barri de Sant Josep, on degut a la mala qualitat dels materials constructius amb què es van aixecar, avui molts dels veïns i veïnes han de conviure amb puntals dins dels seus edificis, en les àrees comunes però també, fins i tot, en l’interior dels seus propis habitatges, al menjador, la cuina o el lavabo.

 

Davant la greu situació, el grup municipal d’Esquerra Republicana demanà llavors realitzar els estudis necessaris per diagnosticar i valorar els problemes estructurals, fer un grup de seguiment amb participació veïnal, i cercar els recursos necessaris per finançar les obres. Un primer estudi entre desembre de 2020 i gener de 2021 va detectar diferents graus d’afectació i la necessitat de realitzar un segon estudi més específic per cadascuna de les finques. Tot i el compromís anunciat pel govern municipal a principis de 2021 per iniciar aquesta segona fase, en resposta a preguntes del grup republicà fetes aquest any l’equip de govern reconeix que ni s’ha dut a terme ni s’ha elaborat cap estudi. Més d’un any després, doncs, sembla que tot segueix aturat.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha manifestat que “aquesta situació és del tot insostenible, i els veïns i veïnes esperen des de fa anys una solució, amb les seves cases mentrestant apuntalades”. En aquest sentit, Garcia ha reclamat al govern municipal que “deixi de donar l’esquena als veïnes i veïnes de Ciutat Comtal”, i ha afegit que cal “no demorar més les solucions, actuar amb transparència i complir amb els acords aprovats al Ple del 2020”.

 

Finalment, Antoni Garcia ha insistit en posar en marxa la comissió de seguiment, i ha assenyalat que “és urgent completar ja la segona fase de l’estudi i cercar els recursos necessaris perquè les persones afectades no poden continuar així, necessiten tranquil·litat i seguretat per viure a les seves llars”.

Post a Comment

banner