Esquerra Republicana tornarà a reclamarà al Ple l’obertura efectiva d’un SAI i la creació d’una Taula Local LGTBI+

Bandera LGTB penjada a l'Ajuntament de l'Hospitalet

Esquerra Republicana tornarà a reclamarà al Ple l’obertura efectiva d’un SAI i la creació d’una Taula Local LGTBI+

La moció, que s’ha consensuat amb L’H En Comú Podem i a la que finalment s’ha adherit el PSC, també condemna els recents atacs lgtbifòbics i defensa una llei que reconegui l’autodeterminació, acabi amb la patologització de les persones trans i inclogui menors i persones no binàries

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana ha impulsat, conjuntament amb el grup de L’H En Comú Podem, una moció per al proper Ple amb motiu de la commemoració del 28J, Dia Internacional de l’Alliberament o Orgull LGTBI+. A més del reconeixement a la lluita i reivindicació històrica del col·lectiu LGTBI+, la moció vol que l’Ajuntament refermi el seu compromís amb els seus drets i condemni les agressions i atacs LGTBIfòbics com els que s’han produït aquestes darreres setmanes.

 

El text, que finalment compta també amb l’adhesió del PSC, proposa també declarar l’Hospitalet com a “municipi de llibertat LGTBIQ”, en línia amb la resolució aprovada pel Parlament Europeu del passat 11 de març declarant la UE com una zona de llibertat per a les persones LGTBIQ, com a resposta a la deriva reaccionaria a Polònia i altres països europeus. Entre altres punts, la moció aposta perquè la Generalitat continuï desplegant les polítiques públiques LGTBI+, ara amb la nova Conselleria d’Igualtat i Feminismes i amb més recursos. També es dona suport a a la tramitació al Parlament d’una llei trans catalana, i que el Govern espanyol deixi de bloquejar la tramitació una llei que reconegui l’autodeterminació, acabi amb la patologització i inclogui menors i persones no binàries, com recull la resolució 2048 de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició Antoni Garcia ha explicat que “amb aquesta iniciativa reclamem a totes les administracions que apostin de manera clara per la igualtat i la diversitat, i plantar cara a qualsevol tipus de violència o discriminacions contra les persones LGTBI+”. En aquest sentit, el també regidor del grup republicà Coque García ha recordat que “ja al 2018 vam aprovar crear una taula local LGTBI+ i obrir un Servei d’Atenció Integral (SAI) a l’Hospitalet, per això cal que tres anys després l’Ajuntament compleixi i ho faci finalment efectiu, i es pugui incorporar aquest servei d’atenció a persones LGTBI+ a la Xarxa SAI de Catalunya”.

 

Finalment, Coque García ha denunciat que “cal demostrar, des de les administracions i la societat civil, tota la fermesa davant les actituds violentes i discriminatòries, tant de l’extrema dreta com de partits i sectors suposadament progressistes que defensen “desparasitar” el col·lectiu, que neguen els seus drets o qüestionen la seva existència”.

Post a Comment

banner