Esquerra Republicana demana que l’Ajuntament de l’Hospitalet retiri la medalla d’or a Joan Carles de Borbó

Esquerra Republicana demana que l’Ajuntament de l’Hospitalet retiri la medalla d’or a Joan Carles de Borbó

Els republicans volen també que es canviï el nom a l’actual avinguda Joan Carles I, per corrupte i per la seva fugida per evadir la justícia

 

Esquerra Republicana ha demanat a Núria Marin que procedeixi a retirar la medalla d’or de la ciutat a Joan Carles de Borbó, després de l’anunci de la seva fugida del país amb la participació activa del govern espanyol format per PSOE i Podemos. Aquest honor li va ser concedit per acord de Ple l’any 1996, com a “reconeixement de la seva tasca si trajectòria”, i un any després l’ex-alcalde Corbacho li’n va fer entrega a La Zarzuela. Els escàndols que s’han donat a conèixer les darreres setmanes sobre presumptes delictes protagonitzats per l’ex-rei se sumen a una llarga llista de moments vergonyosos, que posen en qüestió la seva figura i són motiu suficient per retirar-li tots els honors.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha assenyalat que “la nostra ciutat no pot seguir honorant a un delinqüent, representant d’una institució monàrquica corrupta que ha protagonitzat nombrosos escàndols econòmics i socials”, i ha afegit que “és vergonyós i denigrant que el govern de l’Estat espanyol hagi ajudat a fugir al rei emèrit Joan Carles”.

 

Antoni Garcia també ha defensat que “a l’Hospitalet i arreu de Catalunya hi ha un ampli sentiment republicà, i les nostres institucions han d’estar a l’alçada”. En aquest sentit, Garcia ha instat a “seguir treballant per aconseguir la República catalana, i construir un país socialment més just i plenament democràtic”.

Post a Comment

banner