Resum del Ple de gener

Resum del Ple de gener

El Ple, en la sessió d’aquest mes de gener celebrada ahir, ha nomenat finalment Merche García com a Síndica de Greuges de l’Hospitalet. La candidata escollida, una persona preparada i molt vinculada a la ciutat, és directora de l’Esplai La Florida i coordinadora de l’Observatori de la Infància de l’Hospitalet, a més d’haver estat presidenta del Consell de l’Esplai i de la Federació Catalana de l’Esplai.

 

La creació figura del Síndic/a de Greuges ha estat una proposta històrica d’Esquerra Republicana, que portàvem en el nostre programa electoral i que va ser la primera moció que vam presentar a l’inici d’aquest mandat. A partir d’ara l’Hospitalet disposarà, com ja tenen altres ciutats del nostre entorn, d’una Síndica de Greuges que haurà de vetllar, garantir i defensar els drets de la ciutadania davant l’administració.

 

Respecte a les mocions presentades, el Ple va aprovar, amb el vot en contra del PP, la proposta d’ERC per tornar a exigir la millora de l’accessibilitat en l’estació de Rodalies de Bellvitge, una llarga reivindicació dels veïns i veïnes dels barris de Bellvitge i Gornal. El delegat del govern espanyol, Enric Millo, va prometre ara fa un any en la seva visita institucional a l’Hospitalet que les obres per instal·lar els ascensors s’iniciarien durant el 2017. Un any després encara no s’ha fet res, sumant-se a la llarga llista de promeses i incompliments per dels governs espanyols, de PP i PSOE, amb la ciutat.

 

Des del grup municipal d’ERC, conjuntament amb CUP-Poble Actiu, presentàvem també una moció per millorar la transparència, l’auditoria i la justificació dels comptes dels grups municipals, establint requisits i criteris objectius i homogenis respecte les aportacions que reben. Malgrat que la moció plantejava adoptar la proposta feta per la Intervenció General del propi Ajuntament, la moció va quedar finalment rebutjada degut al vot contrari de PSC, PP i CiU i l’abstenció d’ICV-EUiA-Pirates.

 

Per últim, Esquerra Republicana va proposar la instal·lació d’una xarxa de carregadors solars per a dispositius mòbils a l’Hospitalet, una ciutat que es ven com a Smart City. Aquesta iniciativa ja s’ha posat en marxa a altres ciutats, com Barcelona, Sant Cugat, Múrcia, Amsterdam o Nova York. Malauradament a l’Hospitalet no es farà, ja que ICV-EUiA-Pirates es van abstenir i el PSC hi va votar en contra, amb la sorprenent justificació de “estem d’acord però votem en contra”.

resum-gener

Post a Comment

banner