Resum del Ple de febrer: ERC aconsegueix la creació del Centre de Cultura Popular i Tradicional

Resum del Ple de febrer: ERC aconsegueix la creació del Centre de Cultura Popular i Tradicional

ERC aconsegueix la creació del Centre de Cultura Popular i Tradicional

 

En el Ple d’aquest mes de febrer, des d’Esquerra Republicana ha presentat una moció perquè l’Ajuntament impulsi la creació d’un Centre de Cultura Popular i Tradicional a l’Hospitalet, tal com reclamaven les entitats de cultura des de 2011. Ja en 2015, l’entitat TRO havia presentat un projecte a l’equip de govern que mai no s’ha tingut en compte, fins ara. Aquest equipament municipal podrà acollir totes les entitats locals que promouen iniciatives de recerca, difusió, formació i producció vinculades a l’àmbit de la cultura d’arrel tradicional, entre d’altres, tal com ja existeix en moltes ciutats del nostre entorn.

 

Antoni Garcia, portaveu del grup municipal d’ERC, va manifestar que “no entendriem que quan l’Ajuntament aposta pel Districte Cultural, no recolzés la creació d’un Centre de Cultura Popular i Tradicional a la ciutat“. Així, el portaveu republicà va defensar que “des d’Esquerra Republicana proposem que  l’Ajuntament, conjuntament amb les entitats de la ciutat creïn un potent Centre de Cultura Popular i Tradicional Catalana, un espai de foment de la cultura popular i tradicional catalana a la nostra ciutat”. La moció ha estat aprovada malgrat el vot en contra de Ciudadanos i el PP, i l’abstenció d’ICV-EUiA-Pirates.

 

Arxiu de dones hospitalenques rellevants

Des d’Esquerra Republicana també s’ha proposat la creació d’un arxiu i un recull de dones hospitalenques rellevants. L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar en valor la importància de les dones en la vida social, cultural, política i d’altres àmbits de la nostra ciutat, davant la invisibilització que ha patit la dona històricament. La moció ha estat aprovada per unanimitat, i servirà per impulsar un estudi de recerca sobre el paper destacat de dones hospitalenques, afegint-se a altres accions ja previstes com la priorització de la inclusió de noms de dona en el nomenclàtor de l’Hospitalet.

 

Suport a la vaga feminista del 8 de març

Davant la impossibilitat d’arribar a una moció de consens o declaració institucional, el grup municipal d’ERC ha proposat donar suport al manifest de la Diputació de Barcelona amb motiu del 8 de març, fent-ne lectura en l’acte institucional, així com refermar el compromís de l’Ajuntament de l’Hospitalet per continuar treballant pels drets de les dones, en col·laboració amb les entitats de dones del municipi i rebutjant qualsevol tipus de discriminació.

 

També es proposava donar suport a la vaga laboral del 8 de març, així com la vaga de consum, cures i de l’estudiantat convocada pel moviment feminista, sumant-nos a les mobilitzacions convocades pels sindicats. La moció ha comptat amb el suport de tots els grups, menys del PP i dels regidors no adscrits, que hi han votat en contra, i l’abstenció de Ciudadanos, negant-se a donar suport a les reivindicacions del moviment feminista.

 

Recuperar el poder adquisitiu del sistema públic de pensions

Aquesta moció presentada per ERC pretenia que el govern espanyol lligui per llei la revalorització de les pensions a l’IPC per evitar que no es tornin a incrementar per sota del cost de la vida, i que s’adoptin les mesures necessàries, tant legislatives com de gestió i de control, per tenir les pensions com a despesa prioritària en el pressupost, derogant la reforma de l’article 135 de la Constitució espanyola que obliga com a deure primordial al pagament del deute, així com les reformes laborals dels darrers governs espanyols del PP i PSOE. Malauradament, la moció va ser rebutjada per l’abstenció de Ciudadanos i PP, i el vot en contra del PSC i dels regidors no adscrits.

 

Mocions conjuntes

Per últim, el grup municipal d’ERC presentava conjuntament dues mocions amb el grup de CUP- Poble Actiu. La primera, sobre la ratificació del conveni 189 de l’OIT i en suport a les treballadores de la llar, ha comptat amb el suport unànime de tots els grups. L’altra moció tractava sobre la defensa del sector del taxi, contra l’intrusisme i la desregulació, que es va aprovar malgrat l’abstenció de PP i Ciudadanos.

Post a Comment

banner