Esquerra Republicana reitera la seva col·laboració al govern municipal per impulsar mesures per fer front t a la crisi de la COVID-19

Esquerra Republicana reitera la seva col·laboració al govern municipal per impulsar mesures per fer front t a la crisi de la COVID-19

Els republicans consideren que les poques mesures anunciades per l’Ajuntament van en la bona direcció però son insuficients, i reclamen urgentment la rebaixa de l’IBI, rebaixar els impostos i taxes al comerç local, i un pla local de reactivació econòmica

 

Esquerra Republicana, conscients del moment difícil que viu el país i com a principal partit de l’oposició, s’ha ofert des del primer moment a col·laborar i treballar conjuntament amb el govern municipal de l’Hospitalet per gestionar la situació provocada per la propagació de la Covid-19. Per això van presentar un paquet de mesures fiscals, encaminades a donar suport a les famílies i reforçar l’activitat econòmica, que s’ha vist afectada per l’estat d’alarma.

 

De les 10 mesures proposades per Esquerra Republicana, el govern municipal només ha acceptat fins al moment l’ajornament del pagament d’impostos i de taxes municipals, així com la suspensió de les quotes dels poliesportius municipals.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha explicat que “encara és necessari seguir avançant i adoptar noves accions, com la rebaixa de l’IBI o la revisió d’altres taxes com la dels mercats”. En aquest sentit, des d’Esquerra Republicana tornen a demanar que l’Ajuntament impulsi un Pla de Reactivació Econòmica, que inclogui la rebaixa d’impostos al petit comerç i les petites i mitjanes empreses, així com la revisió o suspensió de la taxa dels mercats municipals, que no poden mantenir la seva activitat amb plena normalitat i que els està portant al límit.

 

Antoni Garcia ha manifestat que “les mesures adoptades fins ara van en la bona direcció, però són encara insuficients perquè ens trobem en un moment d’excepcionalitat. Ara que han passat ja tres setmanes és el moment de prendre noves mesures”, i ha reiterat que “Esquerra Republicana ens posem a disposició de l’equip de govern per impulsar aquestes mesures, perquè la nostra prioritat és donar solucions als nostres veïns i veïnes, i al comerç de la nostra ciutat”.

 

Més recursos per reforçar els serveis socials municipals

 

Per últim des d’Esquerra Republicana han demanat més suport per als treballadores i treballadors socials de l’Ajuntament, que aquest dies han de treballar en primera línia. Antoni Garcia ha assenyalat que “els serveis socials estan saturats des de fa molt de temps, i aquesta situació s’ha agreujat durant la crisi sanitària” i ha demanat més recursos municipals i més personal per reforçar la seva important tasca.

Post a Comment

banner