Esquerra Republicana reclama recuperar l’antiga fàbrica Albert Germans com un equipament de ciutat

Antiga fàbrica Albert Germans

Esquerra Republicana reclama recuperar l’antiga fàbrica Albert Germans com un equipament de ciutat

La formació republicana lamenta que l’única solució que ofereix l’Ajuntament per als diferents edificis patrimonials de propietat municipal després d’anys d’abandonament i degradació sigui la cessió a tercers per a usos privats, com en el cas de l’anunciat centre de formació de RENFE

 

Esquerra Republicana ha reclamat avui la recuperació de l’espai de l’antiga fàbrica Albert Germans, al barri de Sant Josep, davant la intenció del govern municipal de Núria Marín de cedir-lo a RENFE per instal·lar-hi un centre de formació. Aquest edifici industrial, un bé cultural d’interès local (BCIL) obra dels germans Puig i Gairalt, està catalogat dins del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA) i és de propietat municipal. Tot i així, l’espai es troba en un greu estat de degradació i abandonament per la manca d’interès de l’Ajuntament, afectant inclús a la integritat i pervivència d’alguns elements patrimonials i d’interès documental que encara hi resten.

 

L’alcaldable republicà Jaume Graells ha manifestat que “ens trobem davant un nou anunci per cedir a tercers el patrimoni de la ciutat, un patrimoni que es degrada des de fa anys per la inacció i deixadesa de l’Ajuntament”. Graells, que ho va qüestionar des de fa anys des del govern, ha assenyalat que “sembla que aquest govern busqui la sortida fàcil, esperant que vingui algú a instal·lar-s’hi perquè rehabilitin el nostre patrimoni”. Així, ha recordat l’estat d’abandonament de la masia de la Remunta, o els projectes frustrats per la fàbrica Godó i Trias, com el Centre Europeu de Medicina Xinesa, o a la mateixa Albert Germans on fa cinc anys ja s’havia d’instal·lar un centre vinculat a les noves tecnologies i la creació de videojocs que va quedar en no res.

 

Jaume Graells ha lamentat “s’estan privatitzant espais de propietat municipal, en comptes d’impulsar nous equipaments que els nostres barris, i moltes entitats, reclamen i necessiten”. En aquest sentit, el candidat republicà ha explicat que “les instal·lacions a Albert Germans podrien funcionar perfectament com “un nou i modern centre cívic per al barri, acollir diferents entitats que ara no disposen d’espais adequats, o inclús acollir el Centre de Cultura Popular”, pendent d’ubicació des de fa anys. Graells ha demanat al govern municipal repensar la política de “desinterès i menysteniment envers el patrimoni de la ciutat, recuperar-ho per als veïns i veïns i trobar solucions a la manca d’espais per a equipaments que pateix la ciutat”.

 

Post a Comment

banner