ERC vol que l’Hospitalet faci un reconeixement a la ciutadania que va participar l’1-O

ERC vol que l’Hospitalet faci un reconeixement a la ciutadania que va participar l’1-O

ERC demana que l’Hospitalet concedeixi el Títol de Distinció Ciutadana i doni el nom d’un carrer a la ciutadania que exercir el dret de vot i va defensar les urnes l’1 d’octubre

 

El grup municipal d’ERC creu que s’ha de reconèixer el mèrit de totes les persones que van defensar els col·legis i les urnes, en especial aquelles que van patir agressions i ferides, per defensar la democràcia i les urnes per tal que la ciutadania de l’Hospitalet pogués exercir el seu dret a vot, enmig d’un estat excepcional de setge i por. Per això demana que una de les properes distincions ciutadanes s’atorgui a la ciutadania mobilitzada l’1 d’octubre, i que es doni el nom d’un carrer a l’1-O.

 

Esquerra Republicana de l’Hospitalet creu que la data de l’1 d’octubre també serà recordada per la violència emprada per l’Estat en el desallotjament per la força dels col·legis electorals i la confiscació d’urnes del referèndum amb una actitud vergonyosa i desproporcionada de les forces de seguretat que es van extralimitar en les seves funcions i van fer gala d’un ús indiscriminat de la violència contra tots els ciutadans. ERC recorda que a l’Hospitalet aquesta violència es va patir directament amb entrades violentes de la policia espanyola en col·legis electorals, enfrontant-se a persones pacífiques a cop de porra que al seu pas van deixar mobiliari malmès i sobretot ferits, com a l’Institut Vilumara, on a més la policia espanyola va fer malbé part de les instal·lacions d’aquest edifici històric.

 

L’Hospitalet no va ser l’única ciutat on es va registrar violència policial, altres indrets del país van registrar càrregues policials fora de la llei amb pilotes de goma, prohibides a Catalunya.

 

El portaveu del grup municipal, Antoni Garcia ha manifestat que “aquest dia moltes persones van fer possible l’exercici del dret a vot, amb la defensa de les urnes i els col·legis. Aquestes persones mereixen el màxim reconeixement ciutadà de l’Hospitalet”. Antoni Garcia ha suggerit que “també considerem que l’Hospitalet es mereix comptar amb un carrer dedicat a l’1 d’octubre, un dia que canviarà la història del nostre país”.

Post a Comment

banner