El PSC rebutja exigir el retorn social del rescat bancari

El PSC rebutja exigir el retorn social del rescat bancari

Els socialistes voten en contra d’una proposta a la que ja havien donat suport al Parlament

 

Esquerra Republicana ha portat al Ple del mes de gener una proposta per exigir el retorn del rescat bancari i per garantir el dret a l’habitatge. Aquesta proposta, que ja havia estat debatuda i aprovada al Parlament, demanava instar al govern espanyol a impulsar les modificacions legals necessàries per obligar a la SAREB (l’anomenat ‘banc dolent’) a cedir el 30% dels seus immobles al lloguer social.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, va denunciar que la crisi, l’especulació urbanística, la precarietat i l’atur provoquen que molts ciutadans no puguin accedir a un dret bàsic com és l’habitatge. “Malauradament és massa habitual trobar cases sense gent i gent sense casa”, va explicar Garcia.

 

Els bancs tenen un deute amb la ciutadania. Per això demanem el retorn social del rescat

 

En aquest sentit el portaveu republicà va assenyalar que els ciutadans i ciutadanes avui continuen pagant una crisi que ells no van crear, sinó que ha estat provocada per unes entitats bancàries que van haver de ser rescatades pel govern de l’Estat espanyol amb 54.000 milions d’euros, dels quals la majoria es donen per perduts. Així, ens trobem que els bancs tenen un deute amb la ciutadania, que amb els seus diners va rescatar-los.

 

Malauradament la moció no va aprovar-se. El PSC, amb abstenció de Ciudadanos i PP, va rebutjar que l’Ajuntament de l’Hospitalet reclami el retorn social del rescat bancari. Des d’Esquerra Republicana seguirem treballant per tal de garantir el dret d’habitatge.

Post a Comment

banner