Jaume Graells presenta el ‘govern del canvi’, l’equip que l’acompanya per guanyar l’alcaldia el proper mes de maig

Jaume Graells presenta el ‘govern del canvi’, l’equip que l’acompanya per guanyar l’alcaldia el proper mes de maig

El candidat a l’alcaldia posa en valor les persones candidates de la coalició d’Esquerra Republicana i Esquerra Unida i Alternativa, que incorpora també independents, per esdevenir alternativa real als 40 anys de governs del PSC i aconseguir un canvi a l’Hospitalet

 

Aquest divendres l’alcaldable Jaume Graells ha presentat des de la plaça de l’Ajuntament les primeres nou persones candidates que l’acompanyaran a les eleccions del proper 28 de maig i que integren la llista de la coalició d’Esquerra Republicana amb Esquerra Unida i Alternativa. Un equip que compta també amb independents, amb una gran diversitat de barris, perfils professionals i orígens. Graells n’ha destacat la seva competència i complementarietat, constituint “un equip solvent i preparat per esdevenir l’alternativa real i possible als 40 anys de governs del mateix color a l’Hospitalet”.

 

Entre les persones candidates destaca la Sílvia Casola, que farà tàndem amb Jaume Graells com a número dos de la candidatura. Casola, sociòloga de formació, es dedica a la docència universitària i a l’assessorament en polítiques públiques. Coneix de primera mà el funcionament de les administracions públiques i va coordinar l’àrea de Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona entre el 2015-2019. També s’incorpora a la llista com a número 3 en Coque García, actual portaveu adjunt del grup municipal republicà. Politòleg amb un postgrau en Lideratge Institucional i Gestió de Polítiques Públiques, García és també responsable nacional de polítiques LGTBI d’Esquerra Republicana. La número 4 és la candidata d’Esquerra Unida i Alternativa, Olaya Lourdes Checa, advocada de professió, membre del Consell Nacional d’EUiA i molt implicada socialment, especialment als barris de Gornal i Bellvitge. Els cinc primers llocs els tanca en Xavi Mombiela, actual regidor – el més jove del consistori, que és jurista, candidat de Jovent Republicà i portaveu regional de la formació juvenil.

 

La candidatura que encapçala Jaume Graells ha fitxat Raquel Garcia, una figura independent molt vinculada al món de l’educació, i que és una de les impulsores de la plataforma cívica que dona suport a la suma d’esquerres, la Gent pel Canvi. Garcia, que serà la número 6, és actualment directora general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa del departament d’Educació, i abans havia estat directora de l’escola Joaquim Ruyra, un centre educatiu referent a la ciutat. També promotor de la plataforma Gent pel Canvi, Mario Silvera ocuparà el número 7 com a independent. Silvera és llatinoamericà, d’origen uruguaià, molt vinculat a entitats i col·lectius de persones migrades i de defensa dels drets de ciutadania. S’incorpora també a la llista com a número 8 Roser Piñol, que és professora universitària i destaca la seva implicació en el moviment veïnal, al barri de Collblanc, i la participació en les lluites en defensa del patrimoni de l’Hospitalet. Cristian Llevadias, vinculat al món de l’esport i actualment tècnic municipal a Cornellà, ocupa el número 9 de la candidatura, i el 10 correspon a la Lucia Cazurro, jove feminista del barri de Bellvitge que està cursant Estudis de Gènere, i que és secretària local d’organització del Jovent Republicà.

 

Jaume Graells ha manifestat que “presentem no només una llista electoral, sinó una proposta de govern municipal per transformar l’Hospitalet, amb un equip preparat i competent”. En aquest sentit, Graells ha assegurat que “aquest mes de maig tenim l’oportunitat d’impulsar un canvi a l’Ajuntament, superar un model esgotat i construir un projecte il·lusionant” i ha fet una crida a “deixar enrere la desconfiança i el desencís, perquè a l’Hospitalet el canvi és possible, i estem preparats per fer-ho possible”.

Post a Comment

banner