Esquerra Republicana denuncia la manca de pluralitat als mitjans públics de l’Hospitalet i que el govern municipal bloqueja els acords del Consell Consultiu de Mitjans per donar més espai als grups polítics en el Diari de L’H

Esquerra Republicana denuncia la manca de pluralitat als mitjans públics de l’Hospitalet i que el govern municipal bloqueja els acords del Consell Consultiu de Mitjans per donar més espai als grups polítics en el Diari de L’H

El portaveu republicà, Antoni Garcia, reclama uns mitjans de comunicació públics independents i oberts a les entitats, al servei de la ciutat

 

Esquerra Republicana denuncia que el Diari de l’Hospitalet està sent una eina de propaganda del govern municipal que no respecta la pluralitat política i social de la ciutat de l’Hospitalet.

 

Antoni Garcia, portaveu municipal d’Esquerra Republicana, ha lamentat que el Diari de l’Hospitalet “és un butlletí de propaganda de l’alcaldessa”. Des d’Esquerra Republicana consideren que actualment no existeix independència periodística a la publicació municipal, on notícies no estan signades pels periodistes i les portades i pàgines centrals estan dictades per Alcaldia i per l’equip de comunicació de l’Ajuntament.

 

A més, Esquerra Republicana assenyala que el govern municipal no compleix els acords per cedir més espai als articles dels portaveus municipals, aprovat en el darrer Consell Consultiu i Assessor de Mitjans de Comunicació.

 

Un fet que s’ha produït des de l’inici de l’actual mandat, quan la direcció del Diari ha negat als diferents grups polítics ampliar l’espai dels articles d’opinió dels portaveus municipals atribuint-se competències de decisió que només corresponien al Consell Consultiu i Assessor de Mitjans de Comunicació, segons estableix el Reglament de Mitjans de Comunicació de l’Hospitalet.

 

El portaveu republicà, Antoni Garcia, ha manifestat que “estem farts que l’equip de govern utilitzi el Diari de l’Hospitalet com una eina per afavorir els seus interessos partidistes”, i ha afegit que “el Diari de l’Hospitalet no pot ser el pamflet propagandístic de Núria Marin”. En aquest sentit, Garcia ha reclamat que “ens calen uns mitjans plurals, objectius, de proximitat amb independència periodística que estiguin al servei de la ciutat i no d’un partit”.

 

Finalment, Antoni Garcia ha lamentat que el govern municipal hagi estat incapaç de posar en marxa la Ràdio L’Hospitalet, tal com es va aprovar en una moció aprovada al 2015, a inicis de mandat.

Post a Comment

banner