Exigim la llibertat del nostre govern legítim al #PleLH

Exigim la llibertat del nostre govern legítim al #PleLH

presos.jpgEl Ple municipal ordinari del mes de novembre se celebra aquest dimarts 28 de novembre. Però per Esquerra Republicana, aquest no es un ple ordinari. Vivim, des del dia 1 d’octubre, en una situació persecució i repressió que ha estat imposada pel bloc del 155, del PP, Cs i PSC.

 

Serà de fet, el 3r ple que vivim en una situació política de repressió i amb el govern legítim de Catalunya a la presó, o a l’exili. I per aquest motiu, creiem que no podem viure’l amb normalitat.

 

El passat 1 d’octubre la ciutadania de l’Hospitalet va decidir aixecar la seva veu i, defensant col•legis i urnes, va votar i decidir que volien ser República. Una mobilització històrica a la nostra ciutat que s’ha mantingut ben viva gràcies a tota la gent que ha participat de les manifestacions, i de les aturades i vagues generals, organitzats a través dels Comitè de Defensa de la República.

 

Davant l’immobilisme per part del govern municipal de l’Hospitalet, i de complicitat per part de l’alcaldessa Núria Marin amb l’aplicació del 155, hem decidit marxar, tal i com ja vam fer els passats mesos de setembre i octubre, expressant així el nostre rebuig absolut.

 

Per nosaltres, també es important seguir fent la feina de control al govern municipal i d’oposició. Així hem participat de la primera part del ple, corresponent a la part resolutòria i de control i fiscalització dels òrgans de govern, i també en el debat de les mocions conjuntes, que presentàvem amb altres grups polítics. Hem marxat amb els regidors dels grups municipals de CUP-PA i CiU després de debatre aquestes mocions conjuntes.

 

  • Moció en suport al manifest de Som Escola

El PSC s’ha negat a condemnar la campanya de SCC contra els mestres i l’escola catalana, i ha rebutjar amb PP i Ciudadanos la nostra moció en suport al manifest de Somescola.cat.

 

  • Moció per l’alliberament dels presos polítics 

El PSC també s’ha posicionat,  de nou, amb PP i Ciudadanos a favor del 155 i contra l’alliberament dels presos polítics, com demanava la moció d’ERC amb PDeCat i CUP-PA. A més, van fer retirar cartells en favor dels presos i van negar la paraula a l’Assemblea LH Districte 1, que volia manifestar el rebuig a l’aplicació del 155.

 

  • Moció per fomentar la recollida selectiva 

S’ha aprovat la nostra moció per fomentar la recollida selectiva. L’Hospitalet ha passat del 40% en 2010 al 21,7% en 2016, per la deixadesa del govern municipal en la gestió de residus. Entre les mesures aprovades, hi ha campanyes amb educadors ambientals a barris, escoles i entitats; millora de la informació, retolació i ubicació dels contenidors; o més campanyes per millorar la recollida orgànica. Volem una ciutat neta i sostenible.

  • Moció per crear una comissió sobre els plusos irregulars a la Guàrdia Urbana

El PSC, amb l’abstenció de PP i ICV-EUIA-Pirates, rebutja la moció d’ERC amb CUP-PA per crear una comissió per investigar els plusos irregulars cobrats a la Guàrdia Urbana. El govern municipal es nega a depurar responsabilitats. Des d’ERC seguirem exigint explicacions i la màxima transparència.

 

  • Moció per depurar responsabilitats en la mort del Pi de la Remunta

Aprovem una moció conjunta per depurar responsabilitats en la mort del Pi de la Remunta, que va ser destruit pels interessos urbanístics i especulatius del PSC amb l’abstenció de Ciudadanos.

  • Moció de suport als treballadors de TITAN

L’Ajuntament mostra la seva solidaritat amb els treballadors i treballadores de TITAN i les seves mobilitzacions contra el pla de reestructuració, i donem suport a la readmissió del personal acomiadat.

 

Per la llibertat dels presos i preses polítiques, suport al nostre govern legítim!

Post a Comment

banner