Esquerra Republicana proposa impulsar un pla d’actuació pels centres culturals de l’Hospitalet

Esquerra Republicana proposa impulsar un pla d’actuació pels centres culturals de l’Hospitalet

Els republicans lamenten que les antigues aules de cultura de la ciutat han perdut dinamisme durant els darrers anys, amb una manca de relat i de definició de les polítiques culturals. També reclamen la construcció d’un nou centre cultural al barri del Centre

 

Esquerra Republicana vol que l’Ajuntament redefineixi les polítiques culturals als barris de l’Hospitalet, impulsant un pla d’actuació dels centres culturals de la ciutat. Amb una moció que defensaran en aquest Ple del mes d’abril, la formació republicana proposa que es realitzi un estudi sobre la realitat dels districtes i les seves necessitats culturals, i on participin també les entitats dels barris.

 

La regidora republicana Lluïsa Carmona ha explicat que “el que abans eren les aules de cultura van ser durant les dècades dels vuitanta i noranta tot un referent d’intervenció cultural, esdevenint autèntiques fàbriques de cultura” i ha afegit que “lamentablement, en els darrers deu anys hem vist com la majoria d’aquests equipaments han perdut part del seu dinamisme cultural”. En aquest sentit, Carmona ha apuntat que “hem de ser capaces de repensar el seu futur, recuperar el relat i redefinir el seu paper als barris i a la ciutat per tal d’aprofitar tota la seva potencialitat com a eines de transformació i cohesió social”.

 

La moció republicana també demana la construcció d’un nou centre cultural al Centre, ja que actualment aquest barri no disposa de cap equipament que compleixi amb aquesta funció. Lluïsa Carmona ha considerat que “necessitem recuperar la iniciativa social que fins fa un temps exercien aquests equipaments, i que tornin a esdevenir un pol d’atracció i generació d’activitats culturals de tot tipus i per a tothom”.

Post a Comment

banner