OPINIÓ | Els nostres estalvis per ajudar la gent, el comerç i les empreses

OPINIÓ | Els nostres estalvis per ajudar la gent, el comerç i les empreses

Els ajuntaments són una peça clau per superar aquesta crisi sanitària, social i econòmica des de la proximitat. Com administració més propera a la ciutadania necessitem tots els recursos econòmics per fer front a la crisi de la Covid-19 en l’àmbit social, laboral i econòmic.

 

Malauradament, el govern del PSOE i Podemos, en entrar per la porta de la Moncloa, es va oblidar de canviar la regla de la despesa i va fer un decret que va ser rebutjat pel Congrés, i que volia confiscar els estalvis dels ajuntaments.

 

La pressió dels ajuntaments de tots els colors polítics, menys els governats pel PSC-PSOE, ha fet possible que el govern espanyol rectifiqui.

 

Davant aquesta ofensiva del govern de l’Estat, que volia confiscar els estalvis de l’Ajuntament, hem tingut novament una alcaldessa absent. Núria Marín està més pendent de la Diputació de Barcelona, de prioritzar els interessos del seu partit, que de defensar els interessos de la ciutat, dels seus veïns i veïnes i de fer front als reptes socials i econòmics de l’Hospitalet.

 

Marín practica el silenci de complicitat en temes com el superàvit municipal o les irregularitats que impliquen dos regidors del seu govern, en llibertat amb càrrecs, en el cas del Consell Esportiu.

 

Mentre esperem conèixer els detalls del nou Decret, insistim que els ajuntaments puguin fer ús lliure dels superàvits i romanents, i mantenir el fons Covid de 5.000 milions d’euros. Esperem que a la nostra ciutat el govern rectifiqui i destini la totalitat del superàvit de l’Hospitalet a polítiques socials, programes de suport al petit comerç i a la petita i mitjana empresa.

 

Antoni Garcia

Portaveu municipal

 

Post a Comment

banner