OPINIÓ | Les portes giratòries encareixen la llum

OPINIÓ | Les portes giratòries encareixen la llum

Antoni GarciaAquest darrer mes el preu de la llum ha tornat a pujar a màxims històrics. Malgrat que el problema ve de lluny i té moltes causes, avui la ciutadania continua patint el monopoli privat energètic que es reparteix el 85% del mercat i s’embutxaca més de 7.000 milions d’euros de benefici. Què vol aquest govern de l’Estat Espanyol, que els ciutadans en plena onada de fred o calor no puguin posar la calefacció o l’aire condicionat? Que calgui encendre la rentadora, el rentaplats o planxar a partir de les 12 de la nit? Que el sector industrial i les petites empreses perdin competitivitat? La llum no és un producte de luxe, és de primera necessitat perquè les famílies puguin tenir una vida digna i pel nostre sector industrial per tal que sigui competitiu.

 

La factura de la llum a les llars ha pujat un 77,5% en els últims quinze anys. Aquests abusos tarifaris constants tenen la complicitat del PSOE i del PP que practiquen les portes giratòries tal com demostra que dos expresidents, més de 20 ministres i desenes de secretaris d’Estat han passat de crear les regles del mercat elèctric, a cobrar sous milionaris en els consells d’administració de les principals elèctriques.

 

La ciutadania i les empreses es mereixen unes tarifes justes i assequibles. Davant aquesta situació que estem patint calen polítiques valentes per acabar amb la pobresa energètica que ja afecta el 40% de la població, acabar amb l’actual model oligopolístic concentrat en poques empreses, més control per frenar les manipulacions del mercat, promoure un canvi de model energètic basat en les energies netes i renovables, pagar l’energia al preu que costa produir-la i acabar amb les portes giratòries.

 

Antoni Garcia
Portaveu municipal

Post a Comment

banner