Esquerra Republicana torna a denunciar davant la Síndica els incompliments del govern de Núria Marín amb el català

Esquerra Republicana torna a denunciar davant la Síndica els incompliments del govern de Núria Marín amb el català

Aquesta denúncia se suma a la presentada el mes de desembre, després de mesos demanant el compliment del reglament d’ús del català a l’Ajuntament, amb una recopilació de nous incompliments per part del govern municipal durant les festes

 

El passat 15 de desembre Esquerra Republicana va presentar una instància per vulneració de drets lingüístics davant la Síndica de Greuges, després de mesos denunciant la discriminació del govern de Núria Marín al català i reclamant el compliment del reglament d’ús del català a l’Hospitalet. Ara, un cop passat el període de festes, la formació republicana ha ampliat aquesta denúncia amb tot un recull d’incompliments durant aquests dies, d’especial gravetat en tractar-se molts d’ells d’activitats dirigides a un públic infantil.

 

Entre aquests fets, Esquerra Republicana ha traslladat a la Síndica la felicitació de les festes per part de l’alcaldessa Núria Marín, amb un vídeo institucional penjat a les xarxes socials exclusivament en castellà. També han estat realitzades en aquesta llengua la majoria de publicacions de l’alcaldessa relacionades amb la cavalcada de Reis a l’Hospitalet, amb informació institucional i dirigida als infants de la ciutat.

 

Altres activitats dirigides a públic infantil organitzades per part de l’Ajuntament en aquestes dates nadalenques també han discriminat el català, com han traslladat moltes de les famílies assistents denunciant que es desenvolupaven en castellà, arraconant el català. Per exemple, el Circ d’Hivern o la cavalcada del Pare Noel celebrada als districtes IV i V, aquesta darrera a més amb intervenció de la regidora dels districtes, Lola Ramos, que fa servir únicament i exclusivament el castellà en les seves intervencions, comunicacions sobre actes institucionals i informacions oficials, incomplint la normativa.

 

Des d’Esquerra Republicana lamenten aquesta discriminació i vulneració sistemàtica dels drets lingüístics per part del PSC a l’Hospitalet, que venen denunciant des de fa mesos a través de diferents preguntes i precs presentats al Ple municipal sense que el govern hagi volgut canviar d’actitud. Per la formació republicana, aquesta involució respon a interessos electorals per tal d’atraure el vot espanyolista a una ciutat com l’Hospitalet, on el coneixement i ús social del català es troba en retrocés. Esquerra Republicana considera una prioritat revertir aquesta situació, i treballarà per enfortir i fomentar la llengua catalana com a pilar fonamental de la cohesió, l’acollida i la convivència a l’Hospitalet.

Post a Comment

banner