Esquerra Republicana impulsa al Ple un nou Pla de Protecció del Patrimoni i es proposa salvar la casa Querol

Casa Querol

Esquerra Republicana impulsa al Ple un nou Pla de Protecció del Patrimoni i es proposa salvar la casa Querol

El grup municipal d’ERC-AM, conjuntament amb altres grups, proposa una moció per tal d’elaborar un Pla de Protecció del Patrimoni que permeti incloure nous elements d’interès que ara no es troben catalogats, com la casa Querol, davant el risc real d’alteració o destrucció

 

Esquerra Republicana defensarà al Ple de febrer una proposta per revisar i elaborar un nou Pla de Protecció del Patrimoni, que permeti superar el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA) vigent. Els republicans consideren urgent realitzar aquesta renovació, pendent des de l’any 2015, davant el risc de destrucció que representa per a molts elements que actualment no hi són inclosos. La moció, consensuada i presentada conjuntament amb altres grups, proposa també actuacions d’emergència per protegir la casa Querol, amb la seva declaració com a Bé Cultural d’Interès Local.

 

La casa Querol és un edifici del barri de la Torrassa, construït l’any 1922 pels germans Puig i Gairalt, que representa l’arquitectura popular de l’època i reflecteix la història i el desenvolupament urbanístic del barri. Recentment, diferents entitats i col·lectius, com la plataforma Defensem el castell de Bellvís o el Centre d’Estudis, han donat la veu d’alarma per les obres que s’hi estan portant a terme, tant a l’interior com a la façana. A més, aquest edifici es troba situat a la cornisa de la Torrassa, amb un alt interès arqueològic i a tocar de la sitja ibèrica i el castell de Bellvís, i les intencions de la propietat per construir-hi una piscina suposa un risc afegit.

 

Lluïsa Carmona, regidora del grup municipal d’ERC-AM, ha explicat que “és urgent que revisem el catàleg actual d’edificis protegits, perquè hi ha molts elements que no s’hi inclouen que es troben actualment en perill per manca de protecció”. En aquest sentit, i davant el risc real, Carmona ha defensat la declaració del a casa Querol com a Bé Cultural d’Interès Local “davant l’emergència per la possible alteració de l’edifici i la seva façana, que també trobem en altres edificis dels barris de Collblanc i la Torrassa”.

 

Per últim, Lluïsa Carmona ha demanat que “l’Ajuntament ha d’actuar amb ambició i determinació, perquè la nostra ciutat no es pot permetre la pèrdua de més patrimoni per deixadesa municipal o per la pressió urbanística” i ha instat al govern municipal a “fer-ho durant aquest mandat, i no deixar-ho morir com va passar el mandat passat”.

Post a Comment

banner