Esquerra Republicana reclama de nou ordenar el creixement de l’oferta turística i hotelera a l’Hospitalet davant de l’anunci d’un nou macro-alberg a la ciutat

Esquerra Republicana reclama de nou ordenar el creixement de l’oferta turística i hotelera a l’Hospitalet davant de l’anunci d’un nou macro-alberg a la ciutat

El partit republicà denuncia la manca de planificació del PSC en aquest àmbit i torna a demanar definir una estratègia de turisme sostenible que tingui en compte la capacitat de creixement en nombre de places, la problemàtica dels pisos turístics il·legals, i l’impacte i les necessitats dels barris

 

Esquerra Republicana ha mostrat la seva preocupació davant el recent anunci sobre l’arribada d’un macro-alberg a l’edifici de la Vanguard, que contempla la creació de 750 nous llits a la ciutat. Aquest projecte se suma als que ja estan en marxa o planificats a l’Hospitalet, i que faria elevar el nombre de llits a l’Hospitalet entorn de la xifra dels 6.000, incloent-hi hotels, hostals i pensions.

 

Des d’Esquerra Republicana s’ha proposat ordenar l’activitat turística a la ciutat, per reduir els efectes negatius que pot tenir pels barris i per la vida dels veïns i veïnes. Més enllà dels hotels, la proliferació de pisos turístics en barris de la nostra ciutat a conseqüència de la pressió contra aquests establiments a la veïna Barcelona té un impacte directe en la pujada de preus de lloguer, i la pressió immobiliària fa que molts veïns i veïnes es vegin obligats a marxar del seu barri.

 

Esquerra Republicana creu que cal un ampli acord veïnal, social i polític per definir el topall de places hoteleres que necessita l’Hospitalet, el nombre de pisos turístics a la ciutat i mesures municipals per combatre els pisos turístics il·legals que operen a la ciutat. Sobre els pisos turístics il·legals, els republicans han tornat a demanar al govern del PSC que reconsideri el seu posicionament en contra de la proposta d’Esquerra Republicana de promoure un Pla de Xoc municipal contra els pisos turístics que operen sense llicència.

 

El portaveu i candidat republicà a l’Hospitalet, Antoni Garcia, ha explicat que “l’Hospitalet no es pot convertir en una ciutat franquícia hotelera i de l’especulació” i que “és urgent definir una estratègia de creixement sostenible del sector turístic a la ciutat, amb un topall de nombre de places hoteleres i de pisos turístics i evitar problemes com els augments dels lloguers i l’expulsió dels veïns i veïnes dels barris”.

 

Antoni Garcia ha volgut deixar clar que “750 nous llits són una barbaritat, quan el que realment necessitem a l’Hospitalet són pisos de lloguer social”. En aquest sentit, el portaveu republicà també ha lamentat que el govern municipal actuï “molts cops improvisant, i ens haguem d’assabentar d’aquests projectes per la premsa, sense cercar consensos amb la resta de grups ni informar el Ple”.

Post a Comment

banner