Esquerra Republicana demanarà que l’Ajuntament de l’Hospitalet treballi amb la Generalitat per respondre a l’amenaça d’Endesa i reclamar la condonació dels deutes per pobresa energètica

Esquerra Republicana demanarà que l’Ajuntament de l’Hospitalet treballi amb la Generalitat per respondre a l’amenaça d’Endesa i reclamar la condonació dels deutes per pobresa energètica

La formació republicana vol que l’Ajuntament exigeixi el compliment de la Llei 24/2015 i la condonació del deute acumulat. També demanaran la declaració d’emergència climàtica i dotar a l’Hospitalet d’un Pla Local pel Clima, i proposaran el trasllat del Museu de l’Hospitalet i el CNL a l’edifici històric de la Cosme Toda

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana portarà al proper Ple de setembre l’amenaça d’Endesa als ajuntaments catalans d’incomplir la llei 24/2014, tallant el subministrament a famílies en situació de vulnerabilitat protegides per aquesta llei, si les administracions no es fan càrrec del deute generat.

 

Davant d’aquest fet, els republicans volen que l’Ajuntament treballi al costat de la Generalitat per exigir el compliment de la Llei 24/2015, aprovada per unanimitat al Parlament, que garanteix els drets energètics dels ciutadans i les famílies més vulnerables, i demanaran que es condoni el deute acumulat per les famílies protegides per l’esmentada llei.

 

El portaveu republicà, Antoni Garcia ha recordat que “Endesa va obtenir només el 2018 uns beneficis nets de més de 1.400 milions d’euros, i el deute de les famílies vulnerables és de 21 milions, un deute que no arriba ni a l’1,4% dels guanys de l’empresa ”. En aquest sentit, Garcia ha insistit en que “les administracions no han de pagar cap deute per pobresa energètica a grans companyies que tenen grans beneficis” i ha afegit que “cal fer complir la Llei 24/2015, que és una de les més avançades en la protecció dels drets energètics, i aplicar si cal la via sancionadora si aquesta companyia tira endavant la seva amenaça de tallar el subministrament a les famílies vulnerables”.

 

Creació de la Taula pel Clima de l’Hospitalet
Esquerra Republicana també defensarà una moció per donar suport a les mobilitzacions convocades el proper 27 de setembre, amb la Vaga Mundial pel Clima. Així, proposaran la creació d’una Taula o consell permanent format per entitats ecologistes, socials i veïnals de la ciutat, partits polítics i experts, que es decreti l’emergència climàtica i s’elabori un Pla Local pel Clima.

 

El portaveu Antoni Garcia ha manifestat que “el canvi climàtic s’ha convertit en una de les principals amenaces, ho veiem cada cop més sovint, i les ciutats han de ser motor del canvi ecològic”. Pel portaveu republicà, “des de l’Hospitalet es pot fer molt per lluitar contra el canvi climàtic, actuant localment”, i ha afegit que “cal corregir polítiques errònies com la tala d’arbres, crear més zones verdes, millorar la gestió dels residus i promoure el reciclatge, i preservar la totalitat de la zona agrícola de Cal Trabal, el pulmó verd de la nostra ciutat”.

 

Trasllat del Museu de l’Hospitalet i del CNL a l’edifici de la Cosme Toda
Per últim, el grup municipal d’Esquerra Republicana presenta una iniciativa per traslladar l’actual Museu de l’Hospitalet, així com el Centre de Normalització Lingüística, a l’edifici històric de la Cosme Toda. Amb aquesta proposta es vol donar resposta a les limitacions actuals dels dos equipaments, i aprofitar un important edifici històric com la Cosme Toda, donat les seves dimensions i el seu emplaçament, a una zona de creixent centralitat i a prop d’altres equipaments culturals com el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

 

Pel portaveu Antoni Garcia, “la fàbrica de la Cosme Toda reuneix les millors condicions per a esdevenir una important infraestructura com a centre de difusió de la història i la cultura de l’Hospitalet i de la llengua, albergant el Museu de l’Hospitalet i el Centre de Normalització Lingüística de l’Hospitalet”.

Post a Comment

banner