Mocions d’ERC pel proper ple del 27 d’octubre

Mocions d’ERC pel proper ple del 27 d’octubre

El grup municipal d’ERC de l’Hospitalet presentarà dues mocions al proper ple de l’Ajuntament, que es realitzarà el proper dimarts 27 d’octubre. Les mocions presentades per la formació republicana són:

 

Moció per anul·lar la sentència contra el M. H. President Lluís Companys

Amb motiu del 75è aniversari de l’assassinat del president Companys, condemnat a mort pel règim feixista de Franco, el grup municipal d’ERC proposa que el Ple de l’Ajuntament reclami a l’Estat espanyol l’anul·lació de la sentencia de mort, dictada en judici sumaríssim per un tribunal militar, i que es restitueixi la memòria de la seva figura.

 

El portaveu municipal d’ERC Antoni Garcia ha manifestat que “és lamentable que l’Estat espanyol no hagi restituït encara la memòria de l’únic president democràtic europeu assassinat pel feixisme”.

 

Moció per la promoció de producció i consum d’energia verda

En aquesta moció, seguint els exemples de ciutats com Girona, Arenys de Munt o Sant Celoni, el grup d’ERC demana que l’Ajuntament de l’Hospitalet estableixi col·laboracions amb cooperatives d’energia verda, així com treballar per promoure aquest tipus d’energia i implantar el subministrament de manera progressiva en les dependències i instal·lacions municipals.

 

Pel regidor d’ERC Coque García “l’Hospitalet, lligat al concepte d’smart city, té l’oportunitat d’avançar en un canvi de model energètic, promocionant l’economia social, verda i sostenible”.

 

Moció per la preservació del carrer Xipreret i el seu entorn

Aquesta moció, ja presentada en el darrer ple del mes de setembre, es va deixar sobre la taula per tal de treballar conjuntament amb altres grups i assolir el consens per arribar a un acord. Té com a objectiu la preservació en el seu conjunt del carrer més antic de la nostra ciutat on està representada la història arquitectònica de l’Hospitalet.

 

El grup municipal d’ERC insta a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat que s’incorpori el conjunt del carrer Xipreret al catàleg del PEPPA, que es modifiqui el PERI amb l’objectiu de preservar la totalitat del carrer Xipreret i el seu entorn i es realitzi un pla de rehabilitació, restauració i dignificació del Carrer Xipreret.

 

Altres mocions

A més d’aquestes mocions, el grup municipal d’ERC també presenta, conjuntament o sumant-se amb altres grups, una moció per exigir una nova llei reguladora del dret a l’habitatge, mocions en favor de l’autodeterminació del poble de Catalunya i contra les imputacions per l’organització del 9N, i la iniciativa per fomentar l’ús de la bicicleta a la ciutat.

 

Per últim, es presenta una moció conjunta de tots els grups de l’oposició per demanar la reformulació dels mitjans de comunicació públics, per tal de recuperar de nou la ràdio local, garantint la pluralitat i qualitat informativa dels mitjans i l’accés de les entitats i col·lectius de la ciutat.

 

Segons el portaveu republicà Antoni Garcia “ha arribat el moment de que l’Hospitalet disposi d’uns mitjans de comunicació al servei de la seva ciutadania, públics, plurals, objectius, independents i de proximitat”.

Grup de treball municipal ampliat d'ERC

Post a Comment

banner