Mocions d’ERC pel proper ple del 24 de novembre

Mocions d’ERC pel proper ple del 24 de novembre

El grup municipal d’ERC de l’Hospitalet presentarà dues mocions al proper ple de l’Ajuntament, que es realitzarà el proper dimarts 24 de novembre. Les mocions presentades per la formació republicana són:

 

Moció a propòsit del Dia Internacional per l’eliminació de la violència vers les dones

Amb motiu de la celebració el proper 25 de novembre del Dia Internacional per l’eliminació de la violència vers les dones, que representa el crim encobert més extens del món segons l’ONU i que seguim vivint dia a dia amb més de 800 assassinades en els últims 10 anys i les milers que segueixen patint en silenci, el grup municipal d’ERC presenta una moció per tal que la lluita contra la violència masclista sigui una prioritat per l’Ajuntament.

 

Per això des d’ERC es demana que es creï, integrada dins del Centre d’Atenció i Informació a la Dona (CAID), una oficina municipal d’atenció a les víctimes que les acompanyi en els processos de denúncia i recuperació.

 

El grup republicà proposa també recuperar el Consell de Dones de l’Hospitalet, i promoure una campanya de conscienciació i prevenció contra la violència masclista a centres educatius i culturals que arribi a adolescents i joves.

 

El portaveu municipal d’ERC Antoni Garcia ha manifestat que “cal seguir lluitar contra aquesta xacra social, especialment entre les persones més joves, que està destrossant tantes vides i famílies”.

 

Moció sobre els atacs del govern de l’Estat a la normativa catalana sobre pobresa energètica

El grup municipal d’ERC demana el rebuig de l’Ajuntament als atacs del govern de l’Estat utilitzant el Tribunal Constitucional per aturar totes les iniciatives que des del Parlament de Catalunya s’han pres per tal de pal·liar la pobresa energètica que pateixen moltes de les nostres famílies.

 

ERC demana seguir impulsant polítiques de suport a les persones que es troben en situació d’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, des de l’àmbit municipal i en coordinació amb altres administracions, amb la creació d’una Taula sobre la Pobresa Energètica, amb participació d’ajuntament, agents socials i veïnals i companyies d’aigua, gas i llum, per tal d’evitar els talls de subministrament a famílies en situació de vulnerabilitat.

 

Antoni Garcia ha denunciat que “no podem permetre que el govern de l’Estat i el TC segueixin impedint aquestes mesures”. Pel portaveu municipal, “ens cal repensar el país, el model energètic que tenim, i construir una República catalana que disposi de les competències per garantir els drets de les persones i el nostre benestar”.

Post a Comment

banner