Suport al Parlament, salaris dignes i promoció de l’oci nocturn alternatiu

Suport al Parlament, salaris dignes i promoció de l’oci nocturn alternatiu

Mocions d’ERC pel proper Ple del 31 de maig

 

El grup municipal d’ERC de l’Hospitalet presentarà tres mocions pròpies al Ple de l’Ajuntament, que es realitzarà el proper dimarts 31 de maig. Les mocions presentades són:

 

Moció en defensa de la sobirania del Parlament de Catalunya
L’ofensiva del govern espanyol en funcions, judicialitzant la política i recorrent davant del Tribunal Constitucional normes amb un fort impacte social, afecta directament als drets de les persones, especialment les que més estan patint els efectes de la crisi, així com el model territorial i de país, i atempta contra la sobirania del Parlament de Catalunya.

 

El grup municipal d’ERC demana el suport al Parlament en les iniciatives legislatives i el desplegament normatiu corresponent vinculat a la voluntat de donar resposta a les emergències socials i reiterar el compromís per continuar impulsant des de l’Ajuntament de l’Hospitalet les iniciatives que permet la Llei 24/2015, per evitar desnonaments per impagament d’hipoteca o lloguer i evitant talls de subministraments a les famílies més necessitades.

 

Moció de suport a la iniciativa ciutadana per un salari digne ‘Anem a mil’
El Salari Mínim Interprofessional (SMI) és insuficient per garantir un nivell de vida digne als treballadors i treballadores del nostre país. Una de cada cinc persones amb feina es troba en situació de risc de pobresa (més de 637.000 catalanes i catalans, segons les darreres estimacions oficials).

 

Des del grup municipal d’ERC es demana el suport a “Anem a mil”, iniciativa ciutadana que vol impulsar un canvi de model laboral i productiu sobre la base de salaris dignes per a tothom, que proposa que el salari mínim real a Catalunya esdevingui de mil euros mensuals a 14 pagues. La moció també demana que en les contractacions a les empreses que intervenen en la prestació de serveis o subministraments a l’Ajuntament de l’Hospitalet es comprometin a garantir una remuneració mínima de 1.000 € als seus treballadors.

 

Moció per la promoció de l’oci nocturn alternatiu a l’Hospitalet
L’oci té un paper rellevant en la joventut, com a espai de coneixement i creixement personal, de desenvolupament de les potencialitats i de socialització que permet als joves ser ells mateixos. Els joves entenen l’oci de moltes formes diferents, però sovint es troben amb una visió reduccionista per part de les polítiques locals que no satisfà la seva demanda, molt basada amb l’oci comercial, i sovint amb polítiques adreçades cap a la prevenció de comportaments que es consideren nocius o generadors de conflictes. La nit és un espai de llibertat i d’ús privilegiat per part dels joves. Els models d’oci nocturn alternatiu, en canvi, busquen implicar els joves en la creació del seu oci des d’una òptica positiva i de reforç, que generi espais propis d’activitat per als joves.

 

Aquesta moció es presenta a proposta de les JERC L’Hospitalet, es demana que l’Ajuntament impulsi activitats d’oci nocturn alternatiu als diferents barris de la ciutat, amb la participació d’entitats esportives, culturals i d’oci, amb la implicació directa del jovent.

 

Altres mocions
A més d’aquestes tres mocions pròpies, ERC presenta conjuntament amb altres grups municipals mocions relatives a la confecció i aprovació de la relació de llocs de treball a l’Ajuntament de l’Hospitalet, així com per l’aplicació efectiva de les correccions salarials per raó de gènere.

Post a Comment

banner