Esquerra Republicana proposarà al Ple que l’Hospitalet demani la modificació de la Llei Pressupostària i recuperar el rescat bancari per fer front a la crisi de la Covid-19

ERC exigeix el retorn social del rescat bancari per garantir el dret a l'habitatge

Esquerra Republicana proposarà al Ple que l’Hospitalet demani la modificació de la Llei Pressupostària i recuperar el rescat bancari per fer front a la crisi de la Covid-19

Des de la formació republicana volen que l’Ajuntament de l’Hospitalet pugui disposar del 100% del superàvit municipal per fer destinar els recursos a polítiques socials, i exigir el retorn del rescat bancari per ajudar en la recuperació econòmica i social.

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana defensarà al Ple del mes de maig, que se celebrarà un cop més telemàticament, una proposta per exigir les modificacions legals al Congrés dels Diputats de les regles fiscals per tal que els ajuntaments puguin disposar de més recursos per lluitar contra les conseqüències provocades per la pandèmia de la Covid-19.

 

Amb aquesta iniciativa els republicans volen que ajuntaments com l’Hospitalet tinguin la capacitat de generar dèficit en situacions com l’actual emergència sanitària, flexibilitzant les restriccions en la despesa per poder destinar el superàvit i el romanent de tresoreria a polítiques socials, i no a eixugar al deute com passa ara.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha manifestat que “els ajuntaments són les institucions més properes a la ciutadania, i seran claus per donar resposta a les necessitats dels nostres veïns i veïnes” però també ha explicat que les administracions locals “patirem de nou aquesta crisi econòmica i social amb una important manca d’autonomia local i de finançament”. Per aquest motiu Garcia ha insistit en el fet que des dels Ajuntaments “hem de tenir més recursos econòmics i eines per fer front aquesta crisi”.

 

Retorn social del rescat bancari

 

Des d’Esquerra Republicana també han presentat una iniciativa per reduir l’impacte de la Covid-19 amb la recuperació del rescat bancari, per tal de destinar els més 60.000 MEUR amb que es va ajudar al sector financer a la recuperació social i econòmica de la crisi provocada per la Covid-19. Aquesta crisi està provocant un impacte directe en les rendes i la capacitat econòmica de les famílies, i en la seva capacitat per fer front al cost de l’habitatge.

 

Antoni Garcia ha reivindicat la necessitat d’impulsar el retorn del rescat bancari, per tal que “aquesta crisi no la paguin els mateixos que segueixen pagant les conseqüències de la de 2008”. El portaveu republicà ha reclamat “destinar aquests recursos a pal·liar els efectes d’aquesta crisi que vivim, com a mesura per a la recuperació social i econòmica”. En aquest sentit Antoni Garcia també ha demanat que la SAREB “cedeixi, com a mínim, el 30% dels seus immobles per a la creació d’un fons social d’habitatge”, per tal de poder garantir l’accés a l’habitatge.

Post a Comment

banner