ERC porta al Ple les irregularitats i els impagaments de nòmines als treballadors del Complex Esportiu L’Hospitalet Nord

ERC porta al Ple les irregularitats i els impagaments de nòmines als treballadors del Complex Esportiu L’Hospitalet Nord

El grup municipal d’ERC també demana el canvi de nom de l’av. Joan Carles I, i el rebuig a les reclamacions de l’IVA de Montoro contra entitats culturals i mitjans de comunicació

 

El grup municipal d’ERC portarà al Ple d’aquest mes de març una moció per garantir els drets dels treballadors i treballadores i dels serveis del Complex Esportiu L’Hospitalet Nord. Aquest equipament esportiu va ser externalitzat l’any 1994, i des de llavors ha estat patint un llarg historial d’irregularitats, recursos, requeriments i incidències en la gestió, que ha portat finalment a la intervenció del centre per part de l’Ajuntament.

 

En aquest procés, l’Ajuntament sempre havia manifestat que es garantiria en tot moment l’òptima prestació del servei públic i els drets dels treballadors. La realitat és que s’ha produit impagament de nòmines dels mesos de febrer i part de març, alguns cursos i serveis no es presten amb tota normalitat o s’han deixar de prestar, i s’han produit afectacions en el subministrament de materials o en els serveis de neteja i bar.

 

El portaveu d’ERC, Antoni Garcia, ha manifestat que “instem a l’Ajuntament que es comprometi i doni suport als treballadors i treballadores, i assumeixi la seva responsabilitat per tal de garantir els seus drets i la prestació del servei en benefici de tots els usuaris”. A més, el portaveu republicà ha reclamat que “cal promoure les accions necessàries perquè els treballadors i treballadores puguin cobrar les nòmines impagades i que no es tornin a produir aquests fets”.

 

Canvi de nom a l’avinguda Joan Carles I
El grup republicà també ha presentat una iniciativa per canviar la denominació de l’avinguda JoanCarles I, per tal de revocar la dedicació d’aquest carrer a l’anterior cap d’Estat de l’estat espanyol. Es pretén així manifestar el rebuig cap a la institució monàrquica, denunciant el seu caràcter desfasat, anacrònic i no democràtic i hereu de la dictadura franquista.

 

El portaveu Antoni Garcia ha denunciat que “Joan Carles de Borbó té una trajectòria marcada pels escàndols i els casos de corrupció en el seu entorn més directe, que no el fan digne de tenir un carrer dedicat a la nostra ciutat”, i ha afegit que “la monarquia espanyola és actualment una institució molt qüestionada i contestada socialment, allunyada de la ciutadania i que gaudeix de privilegis i impunitat incompatibles amb la democràcia”. Per últim, Antoni Garcia ha volgut assenyalar que la institució monàrquica “té un paper d’avaladora de la repressió i la persecució política exercida pel govern espanyol, com demostra l’aparició de Felip VI després dels fets de l’1 d’octubre amb un discurs per televisió totalment indigne, tancant la porta al diàleg i demanar disculpes pels prop de mil ferits aquell dia”.

 

Altres mocions
Esquerra Republicana de l’Hospitalet també porta al Ple el rebuig a la reclamació de l’IVA al sector cultural i mitjans públics de Catalunya, a partir del canvi d’interpretació fet pel ministre Montoro. Aquesta situació totalment injusta i arbitrària fa que es reclami a diferents entitats culturals i mitjans públics grans quantitats amb caràcter retroactiu, dels exercicis de 2012 a 2017, que posa en perill la seva sostenibilitat econòmica.

 

També es presenten dues mocions conjuntes amb CUP-Poble Actiu, sobre la necessitat de visibilitzar i extendre el protocol contra les agressions sexistes a festes majors i altres esdeveniments, que ja haviem portat al Ple al setembre de 2016, i una altra sobre la millora de les condicions laborals i vitals de les treballadores de la llar i la neteja.

 

Per últim, ERC presenta conjuntament amb altres grups una moció per resoldre els problemes, sobretot d’al·lèrgies, ocasionats pels plataners situats a l’entorn del ATC Hospitalense, tal com venen denunciant un grup de mares i pares i el propi club.

Post a Comment

banner