ERC demana que l’Hospitalet esdevingui la seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA)

ERC demana que l’Hospitalet esdevingui la seu de l’Agència Europea del Medicament (EMA)

El grup municipal d’ERC defensarà en el proper Ple del mes de gener que l’Ajuntament de l’Hospitalet doni suport al govern de la Generalitat perquè Catalunya acolli l’Agència Europea del Medicament (EMA).

 

ERC vol que l’Ajuntament de l’Hospitalet ofereixi a la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona la zona del Clúster Biomèdic com un espai adient per a ubicar l’Agència Europea del Medicament.

 

Antoni Garcia, portaveu municipal d’ERC, ha manifestat que “l’Hospitalet ha d’apostar per atreure a la ciutat agents que impulsin la innovació i la recerca”. En aquest sentit ha declarat que “Catalunya és una potència farmacèutica a Europa assimilable als Països Baixos, Dinamarca o Suècia, i això és una oportunitat per a desenvolupar el clúster biomèdic de l’Hospitalet”.

 

Defensar el sistema públic de pensions

El Grup Municipal d’ ERC també presentarà una moció en defensa del sistema públic de pensions i per la derogació de la Reforma Laboral.

 

Com que el 51% de les pensions se situen per sota dels 707 euros al mes que marca el Salari Mínim Interprofessional i el 70% se situen per sota dels 1.000 euros al mes, ERC també vol que l’Ajuntament demani al govern espanyol la modificació de la llei 23/2013 “Reguladora del factor de sostenibilidad y del índice de revalorización de las pensiones” amb l’objectiu de fixar per llei la revaloració de les pensions segons l’IPC que aquest any serà de l’1,2% en lloc de l’increment del 0,25 previst.

 

El grup municipal d’ERC també vol que l’Ajuntament insti al Govern espanyol a derogar la Reforma laboral, “lluny de fomentar el creixement i l’ocupació de qualitat, va aconseguir abaratir els salaris, facilitar els acomiadaments i incrementar la precarietat laboral de milers de persones amb sous baixos, fet que ha agreujat la baixada d’ingressos en les cotitzacions” i ha afegit generalitzant la baixa qualitat dels nous llocs de feina amb salaris baixos i produint també baixes cotitzacions a la Seguretat Social, agreujant encara més la tendència negativa dels ingressos per cotitzacions i posant en perill la sostenibilitat del sistema”.

 

El dret de vot, als 16 anys.

A més d’aquestes mocions anteriors, el grup municipal d’ERC també presentarà una moció proposada per les JERC per tal d’instar al Parlament i al Govern de la Generalitat que incloguin el dret a vot de les persones majors de 16 anys en la llei electoral catalana que s’ha d’aprovar en els mesos vinents.

pastilles1

 

Post a Comment

banner