ERC exigeix al govern espanyol l’execució de les obres d’accessibilitat en l’estació de Rodalies de Bellvitge

ERC exigeix al govern espanyol l’execució de les obres d’accessibilitat en l’estació de Rodalies de Bellvitge

Al Ple de gener també demanaran establir criteris per fiscalitzar la comptabilitat dels grups municipals de manera transparent, i la instal·lació de carregadors solars per a mòbils

 

El grup municipal d’ERC portarà al proper Ple del mes de gener una moció per exigir el compliment dels compromisos sobre l’accessibilitat a l’estació de Rodalies de Bellvitge, amb la instal·lació d’ascensors. Aquesta és una reclamació històrica dels veïns i veïnes dels barris de Bellvitge i Gornal, i dels usuaris del servei de Rodalies, a causa dels greus problemes per accedir-hi especialment per a gent gran i persones amb mobilitat reduïda.

 

Els successius governs espanyols han incomplert els seus compromisos d’inversions en Rodalies a Catalunya i a l’Hospitalet. El mateix delegat del govern espanyol, Enric Millo, es va comprometre el passat febrer, en una visita institucional a la ciutat, a iniciar les obres en l’estació de Bellvitge durant aquell mateix any. Un cop finalitzat l’any 2017 encara no s’ha fet res.

 

El portaveu municipal d’ERC, Antoni Garcia, ha manifestat que “demanem al govern central que deixi d’enganyar als veïns  i veïnes i que executi  de manera urgent  les obres per millorar l’accessibilitat de l’estació de Rodalies de Bellvitge”.

 

Transparència en el control de la comptabilitat dels grups municipals

ERC també ha presentat, conjuntament amb CUP-Poble actiu, una iniciativa per millorar la fiscalització i transparència de la comptabilitat associada a les aportacions que reben els grups municipals.

 

La iniciativa pretén, davant la manca de voluntat del govern del PSC, establir després d’aquests quasi prop de tres anys de mandat uns criteris objectius i homogenis respecte a la comptabilitat especial dels grups, així com fer efectiva la transparència amb la publicació detallada a la web de l’ajuntament.

 

Instal·lació de carregadors solars per a mòbils

Per últim, el grup municipal d’ERC vol implantar a l’Hospitalet una xarxa de punts de càrrega de dispositius mòbils, com ja han fet altres ciutats de tot el món. Aquests carregadors, que s’alimenten amb energia 100% neta, ja que funcionen amb panells solars, instal·lats en diferents punts de la nostra ciutat com equipaments esportius i d’oci, parcs i places, així com esdeveniments puntuals com fires i festes que hi tinguin lloc, millorarien la connectivitat dels veïns i veïnes, i també dels visitants de la nostra ciutat.

 

Post a Comment

banner