Esquerra portarà al Ple la proposta de fer un procés participatiu sobre el futur del poliesportiu de Santa Eulàlia

Esquerra portarà al Ple la proposta de fer un procés participatiu sobre el futur del poliesportiu de Santa Eulàlia

També defensaran una moció conjunta per donar suport a la resolució del Parlament que demana aturar el PDU Granvia-Llobregat i preservar Cal Trabal

 

El grup municipal d’ERC presentarà al Ple d’aquest mes de febrer una iniciativa per realitzar un procés participatiu sobre el futur del poliesportiu de Santa Eulàlia. Aquest equipament, previst al carrer Gasòmetre, porta 15 anys encallat, amb incompliments del govern municipal i canvis de criteri sense comptar amb les entitats i veïns del barri.

 

Al 2018 el govern municipal va presentar un nou projecte modificant unilateralment l’acord amb l’associació de veïns, sense zona d’aigües i en espais separats, que la pressió veïnal va aconseguir aturar. Però abans d’acabar d’any va anunciar un nou emplaçament, que tampoc compta hores d’ara amb el consens d’entitats i veïnat.

 

El portaveu d’ERC, Antoni Garcia, ha manifestat que “el govern municipal no ha gestionat correctament aquest tema, per això reclamem un procés participatiu i transparent per resoldre el futur del poliesportiu de Santa Eulàlia”. En aquest sentit, el portaveu republicà ha reclamat que “cal proporcionar tota la informació i informes necessaris perquè els veïns i veïnes puguin decidir les característiques del poliesportiu que necessita el barri, i també la seva ubicació”.

 

Suport a l’aturada del PDU

Esquerra Republicana també defensarà en el Ple del mes de febrer una moció conjunta amb ICV-EUiA-Pirates i CUP-Poble Actiu, per donar suport a la resolució del Parlament que reclama l’aturada del PDU Granvia-Llobregat. En la moció, els grups demanen a la conselleria de Territori a donar compliment als acords aprovats, i crear una taula de diàleg per consensuar les necessitats i actuacions urbanes a l’Hospitalet, més enllà de l’actual PDU.

 

Antoni Garcia ha manifestat que “tornem a reclamar al conseller i a l’alcaldessa que aturin el plantejament urbanístic actual, que no compta amb el consens social ni polític ni a l’Hospitalet ni al Govern de la Generalitat”, i posin en marxa una taula de diàleg amb entitats i veïns per millorar aquest projecte i fer possible la preservació de Cal Trabal, a darrera zona agrícola de la ciutat”.

 

Reafirmar el suport a Open Arms

Una altra de les iniciatives d’Esquerra Republicana serà demanar la ratificació del suport a de l’Ajuntament a la Fundació Proactiva Open Arms, que ja es va aprovar al Ple l’abril de 2018. Ara, però, és el govern de Pedro Sánchez qui bloqueja el vaixell de salvament humanitari malgrat que a l’inici del seu mandat es va oferir a acollir als rescatats per aquesta organització. La moció, a més, també demanarà el suport del Ple a la iniciativa de la Generalitat de declarar Catalunya com a port segur de vaixells que fan tasques de salvament a la Mediterrània.

 

L’Hospitalet, municipi feminista

Per últim, el grup republicà, davant la proximitat de la data del 8M, defensarà al Ple que es declari l’Hospitalet com a municipi feminista, així com adherir-se a la convocatòria de vaga del proper 8 de març i donar suport a totes les mobilitzacions i activitats que els diferents col·lectius feministes i entitats de dones realitzin a la ciutat. La moció també inclou instar a l’Ajuntament a garantir la paritat en tots els organismes amb participació del consistori, fomentant la participació i representativitat de les dones.

Post a Comment

banner