ERC demana clàusules socials en la contractació i regular els pisos turístics a l’Hospitalet

ERC demana clàusules socials en la contractació i regular els pisos turístics a l’Hospitalet

El grup municipal d’ERC defensarà en el proper Ple del mes de desembre que l’Ajuntament de l’Hospitalet incorpori clàusules socials en la contractació municipal. La iniciativa presentada proposa l’aprovació d’una guia de contractació pública social, amb mesures que s’hauran incorporar als diferents procediments de contractació de l’Ajuntament.

 

ERC vol que aquesta guia de contractació tingui en compte i sigui elaborada conjuntament amb entitats i associacions del tercer sector, l’economia social, veïns, comerciants i petita i mitjana empresa.

 

Antoni Garcia, portaveu municipal d’ERC, ha manifestat que “cal introduir mesures per reduir la importància de l’oferta econòmica en els concursos públics”. En aquest sentit, ha afegit que “amb aquestes mesures volem impulsar una contractació pública socialment responsable, que tingui en compte la protecció de les petites i mitjanes empreses, els drets laborals, la igualtat de gènere, la conciliació, la diversitat funcional, el cooperativisme i l’economia social i solidaria”.

 

Regular els pisos turístics
Els regidors republicans també presentaran al Ple l’elaboració d’un Pla Especial per regular els habitatges d’ús turístics a l’Hospitalet. Aquest tipus d’allotjament comença a ser cada cop més una realitat a la nostra ciutat, per la situació de proximitat amb Barcelona però també pel fet d’intentar eludir les mesures per limitar el fenomen que s’han posat en marxa a la ciutat veïna.

 

Així, ERC vol que l’Hospitalet estableixi una moratòria en la concessió de noves llicències, com han fet altres ciutats com Santa Coloma, Badalona o Barcelona, al menys fins a l’entrada en vigor d’aquest Pla Especial que ha de regular el creixement ordenat, equilibrat i sostenible dels habitatges d’ús turístics, per tal d’evitar en el futur els possibles problemes de densificació, convivència o pressió sobre el lloguer que s’han donat en altres llocs.

 

Altres mocions
A més d’aquestes mocions, el grup municipal d’ERC també presentarà una moció proposada per Amnistia Internacional per tal d’instar al govern espanyol a complir amb els seus compromisos per donar resposta i acollir a les persones refugiades, tal com es ve reclamant des de fa temps des de Catalunya i des de l’Hospitalet.

Post a Comment

banner