ERC proposarà al Ple accions per resoldre els problemes d’accessibilitat provocats per l’empresa MOBIKE a l’Hospitalet

ERC proposarà al Ple accions per resoldre els problemes d’accessibilitat provocats per l’empresa MOBIKE a l’Hospitalet

La formació republicana també portarà al Ple mocions per a reduir l’ús de plàstics a l’Hospitalet i per a crear unes Ordenances per la comunicació no sexista

 

Esquerra Republicana exigeix que es posin en marxa mesures per resoldre els problemes provocats per la prova pilot de bicicletes compartides iniciada per l’Ajuntament a mitjans del passat més de setembre, a través de l’empresa privada MOBIKE. Per això han impulsat una moció, conjunta amb la CUP-Poble Actiu, CiU i el Partit Popular, perquè l’Ajuntament actuï per evitar que les bicicletes d’aquesta empresa privada es converteixin en un problema major.

 

Els republicans reclamen que les bicicletes de lloguer de l’empresa MOBIKE només es puguin estacionar en àrees específiques i delimitades per a aquest fi, i que no ocupin llocs de manera indiscriminada a les voreres, per evitar nous problemes d’accessibilitat i d’ocupació de l’espai públic. També demanaran que la Guàrdia Urbana retiri aquelles bicicletes mal estacionades, i que faci complir l’ordenança de mobilitat actual.

 

El portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana, Antoni Garcia, ha manifestat que “nosaltres apostem per la bicicleta com a transport públic i sostenible, però el govern municipal ha optat per un sistema amb una empresa privada, que ja ha provocat problemes a moltes altres ciutats”. En aquest sentit, Garcia ha denunciat que “hem trigat tres mesos en conèixer les condicions de l’acord entre l’Ajuntament i l’empresa; ara cal exigir que les condicions es compleixin, es respecti l’ordenança de mobilitat, i evitar així els problemes que ha generat aquesta prova pilot per l’ocupació indiscriminada de voreres i carrers”.

 

Per últim, Antoni Garcia ha reivindicat que “des d’Esquerra Republicana seguirem defensant que cal implantar un sistema públic de bicicleta compartida a l’Hospitalet, perquè és una necessitat, però que permeti connectar amb altres municipis, en especial Barcelona, i que eviti els problemes d’ocupació de voreres que estem veient amb aquesta prova pilot”.

 

Moció per reduir l’ús de plàstics a l’Hospitalet

El grup municipal d’ERC també demanarà al Ple que l’Hospitalet esdevingui una ‘ciutat lliure de plàstics’, per això proposa que l’Ajuntament substitueixi els envasos, plats, ampolles, gots, coberts, bosses de plàstic i càpsules d’alumini d’un sol ús per altres de fabricats amb matèries primeres sostenibles com el cartró reciclat, paper, vidre, fibres compostables o càpsules reutilitzables, en tots els edificis municipals, escoles, biblioteques, casals, poliesportius, ja sigui en màquines expenedores, cafeteres o en els menjadors i les cafeteries, així com en tots els actes que organitzi el consistori, o en els que col·labori. Els republicans també veuen necessari l’establiment de clàusules de sostenibilitat en les contractacions públiques que fomentin la substitució dels plàstics d’un sol ús.

 

Antoni Garcia ha manifestat que “els ajuntaments són l’administració més propera a la ciutadania i han d’assumir un paper actiu en la lluita per la reducció dels envasos de plàstic d’un sol ús en l’àmbit públic”. I ha afegit que “no ens podem permetre seguir utilitzant aquests plàstics que tenen un ús mitjà de 12 minuts, però triguen entre 100 i 500 anys en descompondre’s”.

 

Creació d’ordenances per la comunicació no sexista

Des del grup municipal d’Esquerra Republicana també es porta al Ple una iniciativa perquè l’Ajuntament disposi d’una ordenança de comunicació no sexista, que inclogui persones, empreses i entitats que treballen o es relacionen directament amb l’Ajuntament, amb l’objectiu d’evitar la publicitat i la comunicació sexista a l’espai públic.

Post a Comment

banner