ERC presenta una moció per a que l’Hospitalet pagui els seus impostos a l’Agència Tributària de Catalunya

ERC presenta una moció per a que l’Hospitalet pagui els seus impostos a l’Agència Tributària de Catalunya

El grup municipal d’ERC també demana el suport al manifest “Mai Més” contra el terrorisme i la guerra, i a la iniciativa del Banc d’ADN per la identificació dels desapareguts de la Guerra Civil

 

El grup municipal d’ERC de l’Hospitalet presentarà tres mocions al proper Ple de l’Ajuntament, que es realitzarà el proper dimarts 22 de desembre. Les mocions presentades per la formació republicana són:

 

Moció demanant el pagament d’impostos de l’Ajuntament de l’Hospitalet a l’Agència Tributària de Catalunya

Davant de l’asfixia financera i la recentralització dutes a terme pel govern de l’Estat, que està castigant greument la Generalitat i als ajuntaments catalans i que afecta directament a les capacitats i recursos disponibles per part d’aquestes administracions a l’hora de fer inversions i polítiques socials, el grup municipal d’ERC demanarà que l’Ajuntament de l’Hospitalet iniciï el pagament dels impostos municipals, com fan ja altres municipis o les diputacions, a l’Agència Tributària de Catalunya.

 

El portaveu d’ERC Antoni Garcia ha manifestat que “és important que una ciutat com l’Hospitalet, la segona del país, faci aquesta passa”, i ha afegit que “en un futur ens ha de permetre que des de Catalunya puguem gestionar els nostres propis recursos per fer un país socialment més just”.

 

Moció de suport al manifest “Mai Més”, contra el terrorisme i la guerra, i per la pau, la justícia social i els drets humans

ERC proposarà al Ple el suport al manifest presentat per la plataforma Mai Més, que aglutina a diferents col·lectius socials. Aquesta iniciativa denuncia el retorn d’un discurs involucionista i les retallades de drets i llibertats davant l’auge de conflictes i violències provocades per la guerra i el terrorisme.

 

La moció d’ERC demana el rebuig de l’Hospitalet al terrorisme, la guerra, el feixisme i la retallada de llibertats, així com el compromís de la ciutat amb la cultura de la pau, la llibertat, la fraternitat, la solidaritat, la justícia global i la laïcitat.

 

Moció de suport al Banc d’ADN per les identificacions dels desapareguts de la Guerra Civil

L’Estat espanyol és el segon país del món en nombre de fosses per obrir, i hi ha milers de famílies que a dia d’avui encara no saben on es troben els seus familiars desapareguts. Només a Catalunya hi ha unes 4.600 famílies, i s’han localitzat unes 344 foses comunes.

 

El grup municipal d’ERC proposa que l’Ajuntament de l’Hospitalet doni suport institucional a la iniciativa del Banc d’ADN posada en marxa per familiars i investigadors del departament de Genètica Forense de la Universitat de Barcelona, que pot fer possible que en el futur es puguin identificar genèticament, de manera ràpida, fiable, i eficaç, les persones desaparegudes que resten encara enterrades en fosses comunes.

Post a Comment

banner