Esquerra Republicana proposa una xarxa de zones wifi públic i gratuït a l’Hospitalet

Esquerra Republicana proposa una xarxa de zones wifi públic i gratuït a l’Hospitalet

Els republicans també defensaran mesures per afavorir la Inspecció Tècnica d’Edificis i la rehabilitació d’habitatges, i el suport de l’Ajuntament al Primer de maig

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana presentarà en el proper Ple del mes d’abril una moció per implantar zones wifi als espais públics de l’Hospitalet. L’objectiu d’aquesta iniciativa és facilitar l’accés a Internet en edificis municipals però també en parcs, places, mercats i entorn els principals espais públics de la ciutat.

 

El portaveu municipal, Antoni Garcia, ha manifestat que “volem que l’Hospitalet, com ja fa Barcelona, disposi d’una xarxa pública i gratuïta de zones wifi, que doni servei a veïns i veïnes però també als visitants de la ciutat”. Així, el portaveu republicà ha defensat que “amb aquesta iniciativa volem millorar els serveis que es presten la ciutadania, i contribuir també a la promoció de l’economia local i del turisme, oferint aquest servei de connectivitat gratuïta als mercats municipals, equipaments i espais públics de l’Hospitalet”.

 

Mesures per afavorir la Inspecció Tècnica d’Edificis

L’Hospitalet compta amb un parc d’habitatges envellit, amb més de 62.000 habitatges construïts abans de 1971, que estan obligats a passar una inspecció tècnica d’edificis. Els tràmits i els costos suposen, a vegades, dificultats per als propietaris i un obstacle per a la conservació, millora de l’accessibilitat o de l’eficiència energètica, i també en actes jurídics com la compravenda o la constitució d’hipoteques sobre els immobles.

 

Per això el grup municipal d’ERC a l’Hospitalet porta una moció amb mesures per afavorir la Inspecció Tècnica d’Edificis, manifestant el compromís de l’Ajuntament i contribuint amb accions com l’impuls d’un programa d’ajuts i una borsa de professionals que pugui realitzar inspeccions a cost reduït per casos de vulnerabilitat econòmica.

 

El portaveu Antoni Garcia, ha explicat que “des d’Esquerra Republicana plantegem accions per millorar la qualitat dels habitatges”, i ha afegit que “les polítiques de rehabilitació són clau per abordar les desigualtats socials, posar fre a la degradació dels edificis i millorar la qualitat de vida i la salut, però també per millorar l’espai públic i el paisatge urbà de l’Hospitalet”.

 

Suport al Primer de maig

Per últim, el grup municipal d’ERC ha presentat una iniciativa per donar suport a les diferents mobilitzacions convocades per les organitzacions sindicals arreu de Catalunya amb motiu del Primer de maig. Els republicans també exigeixen la pujada del salari mínim fins als 1.000 euros i la derogació immediata de la reforma laboral, que ha contribuit a la precarització de les condicions laborals i a la devaluació dels salaris.

Post a Comment

banner