ERC proposa la reindustrialització de la carretera del Mig

ERC proposa la reindustrialització de la carretera del Mig

Els republicans volen aprofitar les oportunitats que representa aquest polígon industrial de l’Hospitalet per atraure emprenedors i noves empreses de valor afegit i fomentar la generació d’ocupació de qualitat. També presentaran mocions per millorar el coneixement de català, i el suport als presos polítics i als CDR de la ciutat

 

El grup municipal d’ERC portarà al Ple del mes d’abril una moció demanant la reindustrialització de la zona de la carretera del Mig. Aquesta zona, amenaçada per operacions urbanístiques i especulatives que s’han frustrat arran la crisi immobiliària, ha patit en els darrers anys un procés d’abandonament que ha comportat el tancament de moltes empreses i una pèrdua important del teixit productiu de la ciutat.

 

El portaveu d’ERC, Antoni Garcia, ha defensat que “cal que es doni suport actiu a les empreses de la zona, i que s’aposti per aprofitar les oportunitats de la carretera del Mig”. Antoni Garcia ha afegit que “volem que l’Ajuntament impulsi projectes com la creació d’un viver d’empreses que atregui emprenedors, o la implantació d’un parc tecnològic que actuï com a ‘hub’ de petites i mitjanes empreses de valor afegit, cooperatives i d’economia social, que ajudi a recuperar i reindustrialitzar de nou la carretera del Mig”.

 

Pla de millora del coneixement del català

Esquerra Republicana també defensarà al Ple la necessitat de refermar el compromís de l’Ajuntament amb la plena normalització de la llengua catalana i amb el model d’immersió lingüística, davant dels intents i atacs que en els darrers anys han pretés trencar la cohesió al nostre país i fer retrocedir els avenços assolits durant aquest temps. L’objectiu inclou l’elaboració d’un Pla, conjuntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, per fomentar l’ús i coneixement del català a l’administració local, guàrdia urbana, empreses concessionàries i comerç i entitats de la ciutat, per tal de millorar la capacitat d’oferir serveis i atendre a la ciutadania també en català.

 

Suport a presos i exiliats polítics, i als Comitès de Defensa de la República

El grup municipal d’ERC presenta conjuntament amb la CUP-Poble actiu una moció per exigir l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats, denunciant la vulneració de drets i llibertats a l’Estat espanyol, així com la manca de separació de poders. A més, la iniciativa vol que es manifesti el suport als presos polítics i exiliats penjant una pancarta amb el lema “Llibertat Presos Polítics” i un llaç groc al balcó de l’Ajuntament.

 

En una altra moció, conjunta amb CUP-PA i CiU, es demana que l’Ajuntament es posicioni davant els atacs i la repressió desfermada contra els CDR, per tal de denunciar la criminilització de la mobilització i la protesta social i no violenta. Per altra banda, a més, el grup municipal d’ERC ha proposat la candidatura dels CDR per a les Distincions Ciutadanes, per tal que l’Ajuntament atorgui el seu reconeixement a la ciutadania de l’Hospitalet que es va autoorganitzar per defensar el dret a votar i els colegis l’1 d’octubre, davant les amenaces i la violència policial que es va viure a la ciutat.

 

Altres mocions

ERC participa en una moció conjunta amb CUP-PA per millorar les condicions laborals i vitals de les treballadores de la Llar i la Neteja, així com en una moció amb CUP-PA i CiU per resoldre els problemes ocasionats pels plataners situats a l’entorn del camp de l’AT. C. Hospitalense. Per últim, el grup municipal d’ERC s’adhereix a una moció que presenta la CUP-PA en suport a la fundació Proactiva Open Arms.

Post a Comment

banner