Esquerra Republicana vol que l’Ajuntament recuperi l’edifici del Transformador

Esquerra Republicana vol que l’Ajuntament recuperi l’edifici del Transformador

Esquerra Republicana, conjuntament amb el grup de L’H EnComúPodem, porta al Ple la reclamació veïnal per recuperar l’edifici del Transformador, al barri de la Torrassa

 

Esquerra Republicana i L’H EnComúPodem presenten en aquest Ple del mes de maig una iniciativa per tal que l’Ajuntament iniciï el procés per recuperar el Transformador. L’edifici, construït l’any 1913 i testimoni de la vaga de La Canadenca que va aconseguir la instauració de la jornada laboral de vuit hores, té una gran importància arquitectònica i històrica per la ciutat i el moviment obrer de Catalunya, però l’any 2001 el govern municipal el va excloure del catàleg de protecció del patrimoni de la ciutat. Aquest fet va permetre l’enderrocament d’alguns elements, com les cases-xalet centenàries dins de les seves instal·lacions.

 

La manca d’espai públic al barri, així com la transformació de l’àrea del parc de la Torrassa per construir un camp de futbol, ha fet que algunes entitats i grups veïnals del barri hagin assenyalat la necessitat i la urgència de recuperar l’espai del Transformador i integrar-lo a la ciutat. La moció de republicans i comuns vol que l’Ajuntament debati l’ús d’aquest espai, que es torni a protegir l’edifici, i s’iniciïn els tràmits i actuacions necessàries per la seva recuperació, un cop es resolgui el trasllat o soterrament dels transformadors elèctrics encara en ús.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha recordat que “el barri de la Torrassa és una de les zones amb més densitat de tota Europa, i la Covid-19 ens ha ensenyat que cal començar a repensar la ciutat” i ha afegit que “tristament veiem com, allà on no vol arribar l’Ajuntament, són els veïns els que es mouen, reivindiquen i surten al carrer a reclamar més espai, per obrir carrers o recuperar espais com el del Transformador”. En aquest sentit, Garcia ha manifestat que “tenim l’oportunitat de posar-nos tots, Ajuntament, grups municipals, entitats i veïns del barri, a seure, debatre i repensar el model de ciutat, i veure de quina manera podem fer realitat la recuperació del Transformador per a la ciutat”.

Post a Comment

banner