Esquerra Republicana exigirà al Ple que s’assumeixin responsabilitats en el cas Consell Esportiu

Esquerra Republicana exigirà al Ple que s’assumeixin responsabilitats en el cas Consell Esportiu

Davant la gravetat dels fets investigats i que impliquen directament el govern del PSC, estenent-se ara a Cornellà i el consell comarcal del Baix Llobregat, els republicans reclamen que els implicats assumeixin responsabilitats i s’apartin dels seus càrrecs fins que s’esclareixi el cas

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana tornarà a portar al Ple el cas del Consell Esportiu, davant la manca de resposta de l’alcaldessa Núria Marín i l’opacitat del govern del PSC, que continuen sense donar explicacions. Els republicans s’han mostrat preocupats, especialment arran les operacions judicials de la darrera setmana amb 11 noves detencions a l’Ajuntament de Cornellà, que se sumen a la vintena d’investigats per les irregularitats al Consell Esportiu. El cas va esclatar el juny de 2020, i els informes policials coneguts fins ara apunten directament a la gestió del PSC a l’Ajuntament de l’Hospitalet, que ja va provocar la detenció de l’alcaldessa, el segon tinent d’alcaldia i primer secretari del PSC, Cristian Alcázar, a més de molts altres alts càrrecs i persones vinculades amb el partit.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha manifestat que “aquesta situació és insostenible, i cada dia que passa estan embrutant més el nom de la ciutat, la imatge de l’Ajuntament i de l’esport de l’Hospitalet”. Garcia ha recordat que “portem mesos demanant explicacions en cada Ple”, i davant aquesta manca de resposta, la moció republicana exigirà directament que s’assumeixin responsabilitats polítiques. “Ha arribat el moment de reclamar que els regidors implicats facin una passa al costat i renunciïn als seus càrrecs fins que s’esclareixi tot”, ha explicat el regidor republicà.

 

Antoni Garcia ha lamentat que “Núria Marín continua sense donar la cara, amagant-se i negant-se a donar les explicacions que els veïns i veïnes de l’Hospitalet mereixen”. En aquest sentit, Garcia ha denunciat “la pinça entre PSC i Ciutadans per evitar que es donin totes les explicacions”, ja que aquests dos grups han vetat sempre les compareixences dels implicats a la comissió municipal de seguiment del cas. Una comissió, assenyalen des del grup republicà, aconseguida després de mesos reclamant-la al Ple i que des del govern de Marín segueixen bloquejant.

 

Per últim, des d’Esquerra Republicana recorden que el grup parlamentari republicà també ha registrat una sol·licitud perquè Núria Marín, també presidenta de la Diputació de Barcelona, hagi de comparèixer a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament, on hauran de donar explicacions, amb altres implicats con Cristian Alcázar, l’ex-regidor d’Esports Cris Plaza o el regidor denunciant Jaume Graells, sobre les irregularitats investigades al Consell Esportiu. Així mateix, aquest darrer cap de setmana la formació republicana ha aprovat a nivell comarcal una resolució contra la corrupció, arran de la investigació oberta pel cas Consell Esportiu a l’Hospitalet, també Cornellà i el consell comarcal, el cas Inipro a Viladecans o els cobraments irregulars de l’exalcalde de Sant Andreu de la Barca.

Post a Comment

banner