Esquerra Republicana lamenta el maltractament del govern de Núria Marín a la Cultura en els pressupostos de 2023

Esquerra Republicana lamenta el maltractament del govern de Núria Marín a la Cultura en els pressupostos de 2023

L’alcaldable republicà denuncia els grans anuncis per part del govern municipal en l’àmbit del Districte Cultural o d’inversors com els del fallit Hermitage de Barcelona, mentre ofeguen i arraconen la cultura de la ciutat, les entitats de cultura popular o els centres culturals

 

Esquerra Republicana ha denunciat la important retallada en ajuts a entitats i projectes culturals de l’Hospitalet en el projecte de pressupostos que impulsa el govern de Núria Marín. Els comptes presenten una reducció de més de 60.000€ en ajuts a les entitats culturals i locals, i més de 162.000€ menys per a les festes populars dels barris. La formació republicana es mostra molt crítica amb el model actual de l’Ajuntament, que prioritza la cultura com a aparador de projectes immobiliaris amb milers d’euros en propaganda de l’anomenat ‘Districte Cultural’, i ofega i redueix les aportacions a altres iniciatives i entitats culturals de base que cohesionen els barris de la ciutat.

 

L’alcaldable republicà Jaume Graells ha manifestat que “darrere dels anuncis del Districte Cultural, que només existeix en el metavers de Núria Marín, no hi ha més que fum”. Graells ha assenyalat que “els projectes culturals d’alts vols que ens anuncia l’alcaldessa, com l’Hospitalet 6.0 o l’invent dels inversors del fallit Hermitage de Barcelona” no fan més que amagar la “decadència i empobriment cultural a què ens porta l’Ajuntament, amb el seu menyspreu a la cultura de base”, posant com a exemple les entitats de cultura popular o la situació dels centres culturals de la ciutat.

 

En aquest sentit, Jaume Graells ha considerat “inacceptable que el govern de Núria Marín consideri la cultura popular i tradicional com de segona”, ja que actualment ni tan sols estan adscrites a l’àrea de Cultura. Respecte els centres culturals i els equipaments per a les entitats, Graells ha lamentat que estiguin “cada cop més en precari, amb unes instal·lacions descuidades i sense recursos tècnics, materials i de personal” per continuar impulsant la tasca cultural i de cohesió que fan a la ciutat. Un fet, a més, que s’afegeix a la situació d’abandonament i limitacions d’instal·lacions com el Teatre Joventut o el mateix Museu de l’Hospitalet.

 

Per a Jaume Graells, aquests “grans anuncis de milionàries inversions en la cultura del negoci no tenen res a veure ni amb la cultura local ni donen resposta a les demandes culturals de la ciutadania”, i ha exigit revertir aquesta situació. “La retallada de les subvencions a les entitats culturals no fa sinó demostrar aquest maltractament per part del govern de Núria Marín”, ha afirmat, afegint que “cal apostar i invertir en cultura de veritat, i acabar amb la situació d’ofec que pateix la cultura de l’Hospitalet”.

 

Post a Comment

banner