OPINIÓ | Hem salvat Cal Trabal

OPINIÓ | Hem salvat Cal Trabal

Antoni GarciaEl TSJC ha anul·lat per partida doble el PDU Granvia. La justícia ha donat la raó al recurs d’Esquerra, CUP-PA i Depana per salvar Cal Trabal, la darrera zona agrícola de la ciutat. Aquesta victòria ciutadana atura un projecte que posava en perill el pulmó verd de la nostra ciutat, de gran valor ambiental i ecològic, i els recursos hídrics del Delta del Llobregat i el seu aqüífer.

 

Durant el procés cal lamentar que l’equip de govern del PSC i el conseller de Territori i Sostenibilitat de JuntsxCat, no hagin tingut cap mena de voluntat de diàleg, no hagin escoltat les entitats i hagin tirat pel dret un projecte que no tenia cap tipus de consens polític ni ciutadà, ni a l’Hospitalet, ni al govern de la Generalitat, ni l’Àrea Metropolitana, i que ha estat rebutjat per dues vegades pel Parlament de Catalunya.

 

Lluitar contra la crisi climàtica a la nostra ciutat comença per preservar Cal Trabal i no promoure projectes especulatius que volen enterrar sota el ciment el nostre passat agrícola. Cal que aquesta sentència serveixi perquè el govern d’aquesta ciutat canviï la seva política basada en l’especulació urbanística i aposti per un model de ciutat verda, amable i al servei de les persones.

 

És hora que el govern rectifiqui, s’assegui a dialogar amb la ciutadania, recuperi el projecte de preservar la totalitat de Cal Trabal i la seva incorporació al Parc Agrari del Baix Llobregat. Cal que Núria Marin deixi d’utilitzar l’ampli consens social que hi ha pel soterrament de la Granvia i per l’impuls del clúster biomèdic, per camuflar projectes especulatius que posen en perill el medi ambient i la zona agrícola de Cal Trabal.

 

Antoni Garcia

Portaveu municipal

Post a Comment

banner