Esquerra Republicana celebra la posada en marxa d’un pla policial específic a la Florida, i reclama a l’Ajuntament més accions socials i urbanístiques al barri

El conseller d'Interior Joan Ignasi Elena es reuneix amb Jaume Graells i Sílvia Casola

Esquerra Republicana celebra la posada en marxa d’un pla policial específic a la Florida, i reclama a l’Ajuntament més accions socials i urbanístiques al barri

Esquerra Republicana referma el compromís del departament d’Interior amb l’Hospitalet, amb l’anunci per part del conseller d’un Pla policial específic per als barris de la Florida i les Planes. En els darrers dos anys s’ha incrementat el nombre d’agents de Mossos d’Esquadra i la seva presència als carrers de la ciutat

 

Esquerra Republicana ha valorat positivament els resultats de la Junta de Seguretat de l’Hospitalet celebrada avui, amb l’assistència del conseller d’Interior Joan Ignasi Elena, on s’ha anunciat per part del departament l’impuls d’un pla policial específic per als barris de la Florida i les Planes. L’objectiu d’aquest pla, ha explicat Elena, és incrementar la presència policial amb coordinació amb la policia local. Aquest desplegament tindrà, a més, un seguiment i monitoratge directe i continuat per part de la conselleria.

 

El conseller Elena també ha remarcat l’aposta ferma del seu departament per l’Hospitalet, amb més mitjans i recursos. Per exemple, des del 2019 s’ha incrementat el nombre d’efectius i la presència policial per part de Mossos d’Esquadra, amb un 8,3% més d’agents i un 25% més del nombre d’hores de patrullatge a la ciutat. Aquestes dades, però, contrasten amb la davallada a la Guàrdia Urbana, que ha passat de 395 a 371 agents en el mateix període.

 

L’alcaldable republicà Jaume Graells ha demanat que “deixem el politiqueig” i ha manifestat que “en temes de seguretat s’ha de fer i no dir, amb menys declaracions i més actuacions, com avui ha fet el conseller”. En aquest sentit, el candidat republicà ha reclamat “unitat d’acció” i ha alertat dels “discursos populistes que proposen receptes simples a problemes complexos, pensant en obtenir rèdits electorals”, instant totes les administracions a continuar treballant conjuntament al servei de la ciutadania per donar resposta als reptes de seguretat i convivència de l’Hospitalet.

 

Jaume Graells ha lamentat la incapacitat de l’Ajuntament fins ara per “escoltar i tenir en compte totes les veus, i per liderar la resposta que necessita el barri”, de manera conjunta amb altres administracions i de la mà del teixit social. “Hem de tenir clar que només amb mesures policials no resolem els problemes de la ciutat”, ha assenyalat Graells, insistint que “necessitem transformar la ciutat, amb una regeneració urbana, millorant l’espai públic, la convivència, la gestió de la neteja o l’enllumenat dels nostres carrers, i oferint oportunitats i un futur pel nostre jovent”.

 

En aquesta mateixa línia, Esquerra Republicana va presentar fa uns dies la campanya “Barris dignes, carrers segurs” per reclamar accions sobre l’espai públic, la neteja i la convivència. La campanya comptarà amb diferents paradetes informatives a tota la ciutat i un cicle de conferències al voltant dels tres temes. Amb aquesta iniciativa la formació republicana vol reflexionar sobre l’estat dels carrers de l’Hospitalet i cap a on ha d’avançar la ciutat, amb propostes en positiu per millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes.

Post a Comment

banner