Esquerra Republicana vol acabar amb l’exclusió financera i el tancament d’oficines a l’Hospitalet

Esquerra Republicana vol acabar amb l’exclusió financera i el tancament d’oficines a l’Hospitalet

El grup republicà denuncia que la manca d’atenció personalitzada, la bretxa digital i el tancament de sucursals dificulten l’accés de molts veïns i veïnes als serveis bancaris, mentre les grans entitats continuen obtenint beneficis milionaris

 

El grup municipal d’ERC-AM impulsa una moció per al Ple de febrer sobre els problemes d’atenció directa i la bretxa digital que pateixen molts veïns i veïnes de l’Hospitalet, especialment gent gran, davant les entitats bancàries. A més, la nostra ciutat pateix també els problemes provocats pel tancament de sucursals financeres, amb barris com Gornal on s’han quedat sense cap oficina, que agreuja encara més la situació.

 

Des d’Esquerra Republicana assenyalen el cost del rescat bancari durant la crisi econòmica, que va ascendir a 65.000 milions d’euros i va servir per reestructurar el sector financer i salvar moltes entitats bancàries. Una reestructuració que ha comportat l’acomiadament de milers de treballadors i el tancament d’oficines, al mateix temps que, per exemple, permet a les sis entitats principals obtenir 20.979 milions d’euros de benefici conjunt només aquest 2021.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha denunciat que “els serveis bancaris són d’interès general, cal acabar amb l’exclusió financera que pateixen molts veïns i veïnes, i garantir l’accés per tothom i a tots els barris”. En aquest sentit, la moció inclou demanar reformes legislatives al govern espanyol, però també instar l’Ajuntament a treballar preferentment amb les entitats que mantinguin l’atenció als barris i donin un servei de qualitat, entre d’altres accions.

 

Per últim, Antoni Garcia ha reclamat que “no podem mirar cap a una altra banda, perjudicant sobretot la gent gran, mentre les entitats financeres són rescatades amb els nostres diners i segueixen any rere any obtenint beneficis milionaris”.

Post a Comment

banner