ERC aconsegueix un Pacte per l’Habitatge a l’Hospitalet

ERC aconsegueix un Pacte per l’Habitatge a l’Hospitalet

El Ple també condemna els abusos dels fons voltor a la ciutat i demana regular el lloguer

 

Per Esquerra Republicana l’habitatge és un dels principals reptes que ha de fer front la ciutat. Per això al darrer Ple del mes de febrer va impulsar una moció per garantir l’habitatge digne i posar en marxa un Pacte local per l’Habitatge a l’Hospitalet.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, va denunciar que un dret bàsic com és el de l’habitatge no està pas garantit. “A la nostra ciutat veiem com han augmentat els preus de lloguer un 40%, els preus de compra s’han disparat i dia a dia patim les conseqüències més dramàtiques, com són els desnonaments.

 

Antoni Garcia també va recordar que ”aquest és un repte que interpel·la a totes les administracions, siguin del color que siguin”. En aquest sentit el portaveu republicà va urgir a l’Estat a limitar els preus de lloguer i facilitar la dació en paga pagament, incorporant les reivindicacions de la PAH; a la Generalitat a desplegar les lleis d’emergència habitacional i de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge; i també a l’Ajuntament a promoure un Parc Municipal d’Habitatge de lloguer social. “En definitiva, totes les administracions tenen deures”, va recordar.

 

La proposta per impulsar un Pacte de Ciutat sobre habitatge va comptar amb el suport dels grups d’esquerres al Ple.

 

Suport als veïns i veïnes víctimes dels abusos dels fons voltor a la ciutat

Esquerra Republicana també va portar al Ple una moció promoguda pel Sindicat de Llogateres, que va ser aprovada, per condemnar les pràctiques fraudulentes i abusives del fons d’inversió Azora amb un grup de famílies de l’Hospitalet. La moció també instava a iniciar les reformes necessàries per tirar endavant la regulació dels preus del lloguer.

Post a Comment

banner