ERC no assistirà a l’entrega de les Distincions Ciutadanes de l’Hospitalet 2018

ERC no assistirà a l’entrega de les Distincions Ciutadanes de l’Hospitalet 2018

Els incompliments a l’hora de fer un reglament de Distincions Ciutadanes més participatiu i el veto encobert a les candidatures presentades per ERC (Òmnium Cultural i els membres dels CDR ferits l’1 d’octubre) en són els motius

 

El grup municipal d’ERC no assistirà a l’acte de lliurament de les Distincions Ciutadanes de l’Hospitalet com a acció de denúncia per la poca transparència i participació ciutadana en el procés de presa de decisió dels nomenats. Els republicans no van participar en la ronda de votacions que es va realitzar a la Junta de Portaveus per escollir a les persones i entitats guardonades.

 

Esquerra, en primer lloc manifesta la felicitació al Club Infantil i Juvenil Sanfeliu, l’Ateneu de Cultura Catalonia, Manuel Piñar, l’Associació Educativa Itaca i a Dolores Ruiz, clars mereixedors d’aquestes distincions ciutadanes, com també a les 10 candidatures d’entitats i persones que van presentar els grups polítics i no han estat escollides. L’abstenció d’Esquerra no té res a veure  amb les persones escollides, sinó pel model d’elecció.

 

Els republicans recorden que en 2016, la Junta de Portaveus va acordar que l’equip de govern impulses un nou procediment on les entitats i veïns i veïnes poguessin presentar candidatures a Distincions Ciutadanes i que posteriorment aquestes candidatures poguessin ser escollides mitjançant el vot telemàtic dels ciutadans. Aquesta modificació acordada no s’ha dut a terme pel govern del PSC.

 

Els republicans també volen manifestar que el govern socialista, a part de no complir els acords de modificar el reglament, no han respectat els acords d’anteriors edicions que garantien que almenys una de les candidatures presentades pels grups polítics fos escollida, tal com ha passat en anteriors edicions.

 

El no respecte a aquest acord d’anteriors edicions per part del PSC, C’s i PP és un veto  a què una de les dues propostes d’ERC pogués tirar endavant. ERC va proposar dues candidatures a rebre el guardó de Distinció Ciutadana de l’Hospitalet: Òmnium Cultural, per la seva trajectòria a l’Hospitalet i per haver organitzat la 66a Festa de les lletres catalanes, la Nit de Santa Llúcia a l’Hospitalet i a les persones dels CDR que el passat 1 d’octubre van ser ferides brutalment per la policia nacional a l’Institut Vilumara.

 

Esquerra Republicana denuncia la manca de voluntat política del PSC per abordar la modificació del Reglament d’Honors i Distincions en el sentit d’obrir-lo a la participació ciutadana.

Post a Comment

banner