Esquerra Republicana reclama al govern de Núria Marín diàleg per resoldre els problemes de gestió i funcionament als Serveis Socials i no renunciar als recursos de la Generalitat

Esquerra Republicana reclama al govern de Núria Marín diàleg per resoldre els problemes de gestió i funcionament als Serveis Socials i no renunciar als recursos de la Generalitat

El portaveu republicà Antoni Garcia ha alertat sobre la situació dels serveis socials municipals, tal com denuncien els i les treballadores, que arrosseguen problemes des de fa anys en la gestió per part de l’Ajuntament mentre es renuncia a recursos extraordinaris de la Generalitat

 

Esquerra Republicana ha manifestat la seva preocupació davant la situació de desbordament que viuen els Serveis Socials de l’Ajuntament de l’Hospitalet, i que amb la crisi provocada per la Covid-19 s’ha vist agreujada. Aquesta situació, que ha estat denunciada pels i les treballadores del servei municipal, s’arrossega des de fa anys per una mala planificació, manca de recursos, saturació dels serveis i un model de gestió obsolet i allunyat de la realitat.

 

El portaveu republicà i cap de l’oposició, Antoni Garcia, ha valorat i agraït la gran feina i professionalitat dels treballadores i treballadors socials durant la pandèmia i ha denunciat que “ avui els serveis socials estan al límit, no només per la situació sobrevinguda per la pandèmia sinó per la gestió deficient del PSC des de fa temps i la seva incapacitat de donar resposta als problemes que denuncien els i les mateixes treballadores, i que pateixen moltes famílies de la ciutat”.

 

En aquest sentit, Garcia ha reclamat al govern de Núria Marín que “escolti i estableixi un diàleg efectiu amb els i les treballadores, assumeixin la seva responsabilitat i treballin per trobar solucions”.

 

Renuncia a recursos de la Generalitat

La Generalitat mitjançant un contracte signat amb l’Ajuntament aporta més de 7 milions d’euros a polítiques socials a l’Hospitalet. Els republicans han explicat que l’Ajuntament no va justificar més de 250.000 euros l’any 2019 de la fitxa del contracte programa de Serveis d’Atenció Domiciliaria per prevenir situacions de risc i exclusió social i millorar l’autonomia familiar i personal, que sumant l’acumulat sense justificar d’exercicis anteriors, la xifra pot arribar als 350.000 euros. En l’àmbit de la dependència, la Generalitat va aportar més recursos dels que es van signar inicialment cobrint les demandes de l’Ajuntament passant de 1.857.448 euros a una liquidació pagada a finals d’any de 2.208.665 Euros.

 

A més, i degut a la crisi social provocada per la Covid-19, des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’ha anat ampliant el contracte-programa mitjançant noves addendes, per reforçar l’atenció domiciliària, l’atenció social o els ajuts a l’alimentació, entre d’altres. Tot i així, l’Ajuntament de l’Hospitalet va renunciar a part d’aquests recursos, més de 740.000 euros per atendre persones sense llar, més de 161.000 euros d’ajuts d’urgència social, així com de reforç dels serveis socials bàsics per l’atenció de persones estrangeres.

 

Antoni Garcia ha lamentat “que l’Ajuntament ha renunciat a diners de la Generalitat que eren per atendre les necessitats socials dels veïns i veïnes de l’Hospitalet”, i ha afegit que “abans de demanar més diners a la Generalitat, es gasti els recursos que l’administració catalana aporta per als veïns i veïnes de la ciutat”.

 

Finalment, Garcia ha valorat positivament els nous ajuts extraordinaris anunciats recentment pel conseller Chakir el Homrani destinats a ajuntaments i consells comarcals per finançar serveis socials i polítiques d’igualtat adreçades als més vulnerables, i l’avenç en el desplegament del pla Estratègic de Serveis Socials de Catalunya. El dirigent republicà ha expressat que “esperem que el govern municipal deixi de donar l’esquena als problemes de les famílies de la ciutat, i no renunciïn a la part que pertoqui a l’Hospitalet”.

Post a Comment

banner