Esquerra Republicana denuncia davant la Síndica de Greuges les discriminacions del govern de Núria Marín amb el català

Jaume Graells i Sílvia Casola es reuneixen amb la Síndica de Greuges per denunciar les discriminacions al català

Esquerra Republicana denuncia davant la Síndica de Greuges les discriminacions del govern de Núria Marín amb el català

L’alcaldable republicà Jaume Graells, acompanyat per la secretària d’Acció Política Sílvia Casola i el regidor Coque García, s’han reunit aquest matí amb la Síndica de Greuges de l’Hospitalet per denunciar l’arraconament del català practicat pel govern de Núria Marín, que s’ha agreujat especialment en els darrers mesos. Durant la trobada s’ha traslladat, amb suport documental, tots els incompliments i discriminacions que des de l’any 2020 s’han detectat i denunciat sense que el govern municipal hagi aturat aquest arraconament sistemàtic de la llengua catalana.

 

Els fets denunciats suposen una clara vulneració dels drets lingüístics i un incompliment de la normativa vigent, incloent el Reglament d’ús de la llengua catalana a l’Ajuntament de l’Hospitalet, d’obligat compliment per a treballadors i treballadores municipals i representants públics. Cartelleria i comunicacions exclusivament en castellà durant la pandèmia; retolació i documentació interna redactada exclusivament en castellà; elaboració de material informatiu i publicitari d’actes municipals o amb participació de l’Ajuntament, exclusivament en castellà; o intervencions en mitjans i actes públics, per raó del seu càrrec, de membres del govern municipal, exclusivament en castellà; actes i fets, tots ells, que vulneren diferents articles del reglament municipal i disposicions legals, com la Llei 1/1998 de Política Lingüística.

 

Jaume Graells s’ha mostrat preocupat pel “menysteniment del català, deliberat i sistemàtic, que practica el govern de Núria Marín en els darrers mesos” i ha afegit que “sembla que han decidit donar l’esquena definitivament a la llengua catalana, no sabem si per interessos electorals, quan l’Ajuntament hauria de ser qui més treballés pel foment i la normalització del català”. En aquest sentit, Graells ha posat en valor “la importantíssima tasca” que fan molts centres educatius i entitats a l’Hospitalet, “des d’esplais o associacions veïnals al petit comerç i altres col·lectius, treballant amb el català com a llengua d’acollida i cohesió”. Una actitud que, pel cap de llista republicà, “contrasta amb l’actuació discriminatòria de l’Ajuntament”.

 

Per últim, Jaume Graells s’ha mostrat confiat que l’actuació davant la Síndica de Greuges serveixi per revertir la situació i fer que el govern municipal “reflexioni i corregeixi aquestes actuacions tan lamentables”, acabant amb els incompliments. “L’Hospitalet, com a ciutat d’acollida, ha d’esdevenir un exemple de convivència i respecte, amb el català com a llengua de cohesió, i no amb l’exclusió i discriminació que practica actualment el govern del PSC”.

 

Post a Comment

banner