Esquerra Republicana reclama la convocatòria de la comissió encarregada de revisar el catàleg del Patrimoni, aturada des de fa mes d’un any

Esquerra Republicana reclama la convocatòria de la comissió encarregada de revisar el catàleg del Patrimoni, aturada des de fa mes d’un any

Aquesta comissió, que havia d’actualitzar el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA) de l’Hospitalet tal com demanaven els republicans des de 2015, no va ser posada en marxa pel govern del PSC fins pocs mesos abans de les eleccions municipals i la fi del mandat

 

Esquerra Republicana ha reclamat a Núria Marin que es torni a convocar la comissió per actualitzar el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic (PEPPA), després de més d’un any des de la darrera reunió. Aquesta comissió va ser creada al 2019 arran de diferents mocions del grup municipal d’ERC aprovades al Ple, però les primeres reunions no van tenir lloc fins pocs mesos abans de que finalitzés el mandat.

 

La regidora republicana Lluïsa Carmona ha assenyalat que “l’actual PEPPA data de 2001, i després de vint anys s’ha demostrat totalment insuficient per protegir de manera efectiva el nostre patrimoni”. En aquest sentit, la regidora d’ERC ha lamentat que “malauradament, i com seguim comprovant encara avui, estar inclòs al PEPPA no es cap garantia de protecció o salvaguarda del nostre patrimoni”. Així, Carmona ha recordat la situació de degradació d’elements actualment catalogats, com el carrer Xipreret, la masia de la Remunta i de Can Rigalt, les masies de Cal Trabal, la mateixa Casa Espanya ̶ seu actual del Museu de l’Hospitalet, o el Pont d’en Jordà, que PSC i Cs van rebutjar rehabilitar en el darrer Ple del mes de juny.

 

Més alarmant encara, com ha apuntat la regidora republicana, és la situació d’altres elements patrimonials que no formen part del PEPPA i que no gaudeixen de cap tipus de protecció, tal com han denunciat també les diferents plataformes, entitats i col·lectius en defensa del patrimoni de l’Hospitalet. Per això des d’Esquerra Republicana reclamen un nou Pla de Protecció del Patrimoni que vagi més enllà de l’actual i inclogui altres elements patrimonials, així com històrics, culturals, naturals o immaterials.

 

Carmona ha reclamat també dotar de fons la rehabilitació urgent dels elements deteriorats “per tal que el nostre catàleg de protecció no es converteixi en el catàleg de la des-protecció” que és actualment.

 

“No podem perdre més temps”, ha manifestat Lluïsa Carmona, i ha exigit a Núria Marin que “no esperin de nou al darrer any de mandat, passin de la inacció i la deixadesa a l’acció i posin en marxa d’una vegada la comissió de revisió del PEPPA, per no seguir perdent el poc patrimoni que ens queda a l’Hospitalet”.

Post a Comment

banner