Esquerra Republicana impulsa la creació d’un catàleg d’establiments emblemàtics a l’Hospitalet

Esquerra Republicana impulsa la creació d’un catàleg d’establiments emblemàtics a l’Hospitalet

Els republicans reclamen posar en marxa mesures de protecció, actuacions urbanístiques i ajudes fiscals

 

El grup municipal d’Esquerra Republicana va defensar una proposta per crear un catàleg d’establiments emblemàtics a l’Hospitalet. La regidora republicana Lluïsa Carmona va assenyalar que des de 2011 es reconeixen alguns d’aquests establiments amb més de 75 anys d’història, molts d’ells d’abans de 1940, però aquest reconeixement és insuficient.

 

Lluïsa Carmona va reivindicar el valor patrimonial d’aquests establiments, a més del seu paper fonamental en l’activitat econòmica, ja que “és també una eina de relació social i d’expressió de singularitat”. Carmona ha apuntat que el comerç és també una eina per prevenir la gentrificació de les ciutats. En aquest sentit la regidora republicana va reivindicar el comerç de l’Hospitalet perquè “representa usos i costums que han anat canviant i alguns d’ells han pogut sobreviure, i encara ens permeten reseguir la nostra història”.

 

La proposta d’Esquerra Republicana, que va ser aprovada malgrat l’abstenció del PP i el vot en contra de Ciudadanos, reclama elaborar aquest catàleg d’establiments emblemàtics conjuntament amb el teixit associatiu i entitats de patrimoni, i també incloure mesures de protecció, acompanyades d’actuacions urbanístiques, ajuts fiscals, mediació i assessorament.

Post a Comment

banner