
Esquerra Republicana denuncia la manca d’actualització de protocols i demana un canvi en les polítiques feministes a l’Hospitalet
Els republicans assenyalen les mancances en polítiques feministes de l’Ajuntament de l’Hospitalet, amb protocols desfasats des de fa mes de 15 anys o sense implementar, la poca ambició d’algunes de les mesures en marxa i la falta d’una xarxa de recursos suficients per la segona ciutat del país
Esquerra Republicana ha mostrat la seva preocupació per l’actuació de l’Ajuntament de l’Hospitalet en l’àmbit de les polítiques feministes. El grup municipal republicà ha vingut requerint de manera continuada des de fa mesos al govern municipal sobre el desplegament dels diferents plans d’igualtat i protocols contra les violències i la seva implementació, per tal de poder fer-ne una avaluació. La regidora republicana Lluïsa Carmona ha explicat que, segons la informació obtinguda, la situació a l’Hospitalet és “decebedora i preocupant, lluny del que seria esperable a la segona ciutat de Catalunya”.
Lluïsa Carmona ha denunciat que “a l’Hospitalet no tenim desplegats tots els recursos que actualment permet el marc normatiu per fer front a les discriminacions, desigualtats i violències vers les dones”. En aquest sentit, Carmona ha detallat que protocols municipals com el de l’assetjament sexual o el de les agressions sexistes a les festes no s’actualitzen des de l’any 2011, el de les violències masclistes des de l’any 2005, i d’altres com el protocol d’actuació en cas de feminicidi, ni s’ha posat en marxa.
A més els republicans, tot i reconèixer la importància de la creació i la feina feta d’un centre municipal d’atenció a les dones (CAID), un servei pioner després del posat en marxa a Barcelona, després de 35 anys no s’ha continuat reforçant i desplegant, a diferència de la ciutat veïna que compta amb un complert circuit d’atenció i una gran diversitat de serveis per atendre les víctimes de discriminacions i violències masclistes. Carmona ha considerat que “l’any 2013 van deixar d’elaborar-se memòries anuals, i no comptem amb informes i indicadors vàlids per poder avaluar l’efectivitat i els resultats de les polítiques municipals”.
Davant aquesta preocupant situació, Lluïsa Carmona ha lamentat que “les polítiques feministes que defensa el govern municipal socialista estan buides de contingut”, i ha afegit que “cal passar del feminisme d’eslògans i aparences a un compromís real amb la lluita per la igualtat de drets i contra les violències masclistes”. Així, des d’Esquerra Republicana demanen al govern de Núria Marín accions efectives, l’actualització i revisió dels diferents protocols, i posar en marxa una comissió de seguiment per informar, retre comptes i avaluar-ne els resultats, amb participació de partits, sindicats, expertes i professionals i entitats feministes de la ciutat.
Per últim, la regidora republicana Lluïsa Carmona ha manifestat que “des d’Esquerra Republicana tenim el ferm compromís de construir un l’Hospitalet feminista”, i ha exigit posar en marxa “totes les eines legals, socials i polítiques per tallar els fils de la teranyina de discriminacions i violències que encara patim les dones”.