Esquerra Republicana posa en marxa una campanya per reclamar actuacions efectives contra les onades de calor

Repartiment de ventalls i material informatiu amb les propostes republicanes contra les onades de calor

Esquerra Republicana posa en marxa una campanya per reclamar actuacions efectives contra les onades de calor

El candidat republicà Jaume Graells presenta un pla de xoc per donar resposta a les situacions de calor extrema, cada cop més freqüents, i adaptar l’Hospitalet al canvi climàtic

 

Esquerra Republicana ha posat avui en marxa una campanya per sensibilitzar sobre les situacions de calor extrema a l’Hospitalet, davant la manca d’ombres i el poc arbrat a parcs i places de la ciutat. El candidat republicà Jaume Graells ha presentat un paquet de mesures per donar resposta a les situacions de calor extrema, amb propostes per adaptar la ciutat al canvi climàtic. Ho ha fet en una acció reivindicativa, amb el repartiment de ventalls i material informatiu sobre les propostes que defensen, i que es desenvoluparà en alguns llocs emblemàtics de l’Hospitalet que més pateixen aquestes situacions durant els mesos d’estiu, com la plaça del mercat de Collblanc, el parc de la Serp, la plaça dura de Francesc Macià i altres zones dels diferents barris de la ciutat.

 

Jaume Graells ha assenyalat que “el canvi climàtic és ja una evidència, i les seves conseqüències les comencem a patir a la nostra ciutat”, i ha afegit que “necessitem adaptar l’urbanisme, però també la resposta que es dona des de l’Ajuntament”. En aquest sentit, Graells ha lamentat que “els refugis climàtics anunciats pel govern municipal són del tot insuficients, casi una presa de pèl, amb només tres parcs i alguns equipaments que tanquen durant les hores de més calor o on només s’hi pot accedir al vestíbul”. Per això des de la formació republicana reclamen disposar d’una xarxa de refugis climàtics efectiva i funcional, ampliant-ne el nombre i el servei que s’hi ofereix.

 

El cap de llista republicà ha detallat altres propostes, com l’impuls d’un pla de xoc amb punts d’atenció a les persones més vulnerables davant les onades de calor, com infants i gent gran, un pla de fonts per disposar de punts d’hidratació a tota la ciutat, o la instal·lació de tendals i l’increment d’arbrat als parcs infantils. Jaume Graells ha lamentat que “un any més arribem als mesos d’estiu amb parcs infantils sense ombra, malgrat les denúncies recurrents de les famílies i la desprotecció de les criatures durant les hores de més calor”. També reclamen millorar la cobertura verda a carrers i places, per tal de combatre el que es coneix com efecte illa de calor urbana i que pot suposar una diferència d’entre 6º i 10º, posar en marxa un pla d’ombres als patis escolars i obrir-los als barris, impulsar cobertes verdes i jardins verticals, i connectar i ampliar els parcs existents, creant nous espais i zones verdes a tota la ciutat.

 

Jaume Graells ha explicat que les propostes republicanes han de permetre “construir una ciutat més verda i amb menys ciment, per millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, per viure-hi millor”. Per Graells, “és urgent adaptar l’Hospitalet a aquestes situacions, que seran cada cop més freqüents, i hem d’actuar ja”.

Post a Comment

banner