ERC i JERC demanen a l’Ajuntament de l’Hospitalet accions contra l’autobús de l’odi de l’associació Hazte Oir

ERC i JERC demanen a l’Ajuntament de l’Hospitalet accions contra l’autobús de l’odi de l’associació Hazte Oir

Els republicans han comunicat la campanya a la Fiscalia de Delictes d’Odi i demanaran accions al Fiscal General de l’Estat

 

ERC L’Hospitalet i les JERC L’Hospitalet han demanat a l’Ajuntament de l’Hospitalet i la resta d’administracions accions per denunciar i aturar la campanya de l’associació Hazte Oir. Amb el lema “Los niños tienen pene. Las niñas tienen vulva. Que no te engañen”, l’entitat ultra fa circular un autobus per col·legis de diferents ciutats de l’Estat espanyol promovent un missatge que promou l’homofòbia i la transfòbia.

 

Aquesta campanya també vindrà a l’Hospitalet, per on està previst que circuli aquest dissabte. És per això que des del grup municipal d’ERC han exigit a l’Ajuntament de l’Hospitalet accions en contra d’aquesta campanya d’odi.

 

Coque García, regidor d’ERC a l’Hospitalet, ha anunciat que ja s’han presentat preguntes a l’equip de govern per exigir mesures per aturar aquesta campanya, i ha declarat que “missatges com el de l’associació ultra Hazte Oir suposen un atac directe als drets de les persones LGTBI i a tota la feina i avenços que s’han fet per protegir-los”. A més, ha afegit que “les conseqüències d’aquests tipus de missatges poden ser greus per molts infants, quan s’està lluitant tant des de tots els àmbits per eradicar l’assetjament escolar per raons d’orientació sexual  i d’identitat de gènere, i que en alguns casos han arribat a suicidis de menors LGTBI”.

 

Per la seva banda, la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat ha comunicat la campanya a la Fiscalia de Delictes d’Odi, i ha anunicat que obriran un expedient i recolliran denuncies de persones o col·lectius afectats.

 

ERC entrarà també preguntes al Congrés dels Diputats i al Senat i demanaran al Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza, que emprengui accions contra aquest tipus de campanyes discriminatòries.

bus_transfobic

Post a Comment

banner