Esquerra Republicana i LH-ECP tornen a denunciar que el govern de Núria Marin no convoca la reunió de la comissió sobre les irregularitats del Consell Esportiu

Esquerra Republicana i LH-ECP tornen a denunciar que el govern de Núria Marin no convoca la reunió de la comissió sobre les irregularitats del Consell Esportiu

Els dos grups polítics denuncien els obstacles reiterats i intents de bloquejar la comissió per part de Núria Marin, que està investigada en el cas del Consell Esportiu

 

Els grups municipals d’Esquerra Republicana i de L’H-EnComúPodem han denunciat avui que el govern municipal del PSC no ha convocat la comissió de seguiment sobre les irregularitats del Consell Esportiu dins els terminis acordats en el reglament de funcionament de la comissió, que estableix que s’ha de reunir cada mes durant la primera quinzena de forma ordinària.

 

Les dues formacions polítiques denuncien que l’equip de govern i el Consell Esportiu – presidit actualment per la regidora d’Esports, Sra. Maite Revilla i compost per 12 membres dels quals la meitat són designats per l’alcaldessa a través d’un acord de la Junta de Govern–, no els facilita tota la documentació que han requerit

 

Les dues formacions polítiques lamenten que s’hagin assabentat per la premsa que l’Ajuntament de l’Hospitalet ha estat admès com acusació particular, tal com va acordar el ple de l’Ajuntament el passat mes de desembre després d’aprovar-se una moció d’Esquerra Republicana per unanimitat, i que l’advocat contractat per l’Ajuntament per exercir l’acusació particular ha estat present a les declaracions de les persones investigades i imputades pel Consell Esportiu, sense que s’hagi informat a les diferents forces polítiques del consistori.

 

L’Ajuntament de l’Hospitalet com acusació particular

Esquerra Republicana i L’H-En Comú Podem han volgut remarcar que l’acusació particular de l’Ajuntament està per defensar els interessos del consistori i dels veïns i veïnes davant les presumptes irregularitats al Consell Esportiu i la desviació de fons públics, i no per defensar els interessos del govern municipal del PSC.

Pinça PSC i Cs per evitar la compareixença de Marin i la resta d’investigats

Els grups municipals d’Esquerra Republicana i de L’H-En Comú Podem ja van haver de forçar una convocatòria extraordinària el passat 1 d’abril, davant la negativa del PSC d’incloure la petició de compareixences dels implicats demanades per aquests dos grups. Entre aquestes, la de l’alcaldessa Núria Marin, citada a declarar com a investigada el passat divendres dia 9, a més del regidor denunciant Sr. Jaume Graells, i els detinguts ex-regidor d’Esports Sr. Cris Plaza i l’actual 2n tinent d’alcalde i primer secretari del PSC, Sr. Cristian Alcazar, entre d’altres. Aquestes compareixences van ser rebutjades en bloc pel PSC, amb el suport de Ciudadanos.

 

Antoni Garcia, portaveu d’Esquerra Republicana i cap de l’oposició ha manifestat que “Núria Marin es dedica a posar pals a les rodes a la comissió sobre les irregularitats del Consell Esportiu, continua amagant informació, no dona explicacions a la ciutadania, ni assumeix ni depura responsabilitats”.

 

En aquest sentit Garcia ha demanat “transparència i depuració de responsabilitats perquè és políticament i èticament inadmissible que s’hagin utilitzat diners públics, de les entitats i de les famílies, que havien de ser destinats a promoure l’esport escolar i de base, a pagar despeses personals, sobresous i indemnitzacions indegudes” i ha afegit que “els veïns i veïnes de l’Hospitalet no és mereixen una alcaldessa i un govern que està sota sospita que utilitza la institució per promoure clientelisme polític i que no actua amb transparència”.

 

Ana González, portaveu de L’H-En Comú Podem, ha declarat que “és inacceptable que el govern municipal intenti, de forma reiterada, evitar/defugir la comissió de seguiment sobre el cas Consell Esportiu, que afecta la mateixa alcaldessa i altres membres de l’equip de govern” i ha afegit que “el PSC torna a confondre l’Ajuntament amb el seu partit, però és l’hora de què comenci a assumir les conseqüències de la seva forma de governar.

 

La portaveu de L’H-En Comú Podem ha afirmat que “nosaltres estem aquí per defensar els drets dels veïns i veïnes i per fer front a qualsevol mena d’obstacle que ens posi l’equip de govern a l’hora de lluitar contra la corrupció, assegurar que aquesta situació es resolgui i restaurar la imatge de l’Hospitalet, ara tacada perquè sembla que algunes persones de l’equip de govern van pensar que la ciutat era seva. Així mateix, González ha recordat que “L’H En Comú Podem estem personades com a acusació popular des que va començar el cas Consell Esportiu, per donar veu a la gent de l’Hospitalet davant la falta total de transparència per part de l’equip de govern i per assegurar l’esclariment de les acusacions tan greus que afecten l’alcaldessa i altres membres del seu govern”.

Post a Comment

banner